På Himlavalvet – Vecka 33

15 augusti, 2017 2 kommentarer
På himlavalvet

Avseende tiden mellan den 14 – 20 augusti 2017.

ladda ned (8)Alla vet säkert vid det här laget att vi befinner oss i tiden mellan två förmörkelser och mer föränderligt än så kan det knappast bli.

Merkurius bana vände retrograd (baklänges) natten till söndag. Jag har dock känt av processen redan innan från 7/8 när planeten var bromsade in.

Jag är på resande fot i Arizona och det har varit helt hopplöst för mig med internet och mobil. Ingen täckning någonstans jag varit beroende på hemska väderväxlingar som slagit ut näten. Allt från blixt, regn, hagel, regnbågar till gassande sol och +38° C om vart annat.

Jag var med om en riktigt märklig händelse när jag och mina vänner kom upp till Hopi reservation. Plötsligen började klockorna på våra mobiler visa olika tid! Mobilerna rättade automatiskt till tiden när vi kom ned i Flagstaff igen dagen därpå. Det skulle ta två timmar att resa från Hopi till Flagstaff men det tog ändå hela dagen. Det var lite Twilight Zone över det hela. Men som ni vet så är det just den typen av förvirring som kan inträffa under en retrograd – eller så hade Hopis trollat på oss. Antingen eller?

SOLEN I LEJONET

Nu rör sig Solens igenom Lejonets sista dekan och det är ni som är födda på slutet av tecknet 21° -28° som fyller år nu.

Leo gillar att synas och är utåtriktad och lekfull och älskar att umgås. I generösa Lejonet snålas det varken på glädjen, kärleken eller spontaniteten. ”Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bli” är kärleksfulla Lejonets melodi. Leo är som lyckligast när vänner och familj samlas. Det är ett hjärtetecken och kärleken är synonym med livet självt.

Grattis på födelsedagen Lejonet

MÅNENS FÄRD

På måndag morgon befinner sig månen i Oxens tecken där hon vid 3 på natten till tisdag bildar det sista kvarteret 15/8.

Härifrån minskas månljuset tills det inte blir något ljus kvar och vi går in i mörkermånens tid. Det kan tyckas att vi får det lite lugnare ett tag men det är nog mest bara en illusion för vi befinner oss mitt emellan två oerhört kraftfulla förmörkelser. Den första hade vi den 7/8 och nästa infaller den 21/8 vilket är nästa måndag. Detta är en total solförmörkelse och den är ytterst dramatiskt och kraftfull.

MERKURIUS RETROGRAD I JUNGFRUN

Nu backar den kära Merkurius,  den gudomlige budbäraren, retrograd i Jungfruns tecken. I 24 dagar backar han och detta är den 2:a av de totalt 3 retrograda perioder som vi har under året – alla i jordtecken dessutom.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat. Merkurius är stark här eftersom han befinner sig i sitt eget tecken – det som sker kan vara oerhört frustrerande eftersom du vill så väl – men når inte riktigt fram. Merkurius retrograd

VENUS I KRÄFTAN

Sedan den 31/7 har vackra Venus varit i Kräftans tecken. Det här är underbara nyheter för Kräftan som äntligen kan få njuta, leka och ha lite romantik och glädje i sitt liv. Den här veckan utmanas Venus rejält med en opposition till Pluto på tisdagen. Det kan leda till maktkamp i relationen mm. På torsdagen möter Venus istället upp med Jupiter i en kvadratur (90° vinkel). Det är riktigt härligt eftersom båda planeterna räknas som välgångsplaneter och att de två kommer samman bådar riktigt gott! Lycka till! Venus i Kräftan

MARS I LEJONET

Mars är så motiverande och actioninriktad här och energin lyfter oss människor, får oss att fatta beslut och agera. Han rör sig 16°- 20° i Leo nu.  I hjärtetecknet Lejonet kan det börja röra på sig också på kärlekens områden för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Nu blir kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande. Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av. Mars i Lejonet

JUPITER I VÅGEN

Jupiter befinner sig nu på 19°-20° i Vågen och det börjar röra på sig på stjärnhimlen. Res, ansök till jobb och utbildningar, skriv synopsis, spåna fram en ny business idé eller vad än det är som era hjärtan längtar efter. Allt funkar nu! Underbara Jupiter, Mirakelgöraren, Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Jupiter direkt

SATURNUS RETROGRAD I SKYTTEN

Saturnus befinner sig nu på 21°17 i Skytten och dessutom retrograd. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling. De som är födda ca 17°-26° av Skytten, samt förstås alla ni som är födda samma grader  av Skytten, Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun kommer att känna av det som sker nu mer än andra. Det här är nog vad planeten behöver för att lösa knutar.. politiskt, andligt och personligt. Saturnus i Skytten  

DE YTTRE PLANETERNA:

URANUS: Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 28°24 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS RETROGRAD: 16/6 – 22/11 kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 13°16 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 17°13 nu. Fram till 28/9 jobbar Underjordens Härskare i det fördolda. Han backar nu till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON RETROGRAD den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 27°50 i Fiskarna.

Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Månens Noder: befinner sig 24° i Lejonet.