Horoskop Vecka 3

16 januari, 2017 Skriv en kommentar
Veckans Horoskop

Annonsen laddas.

snow_leopard_wallpaper_by_leogrim-d2yiam6Väduren

Nu känns det verkligen att terminen är igång på allvar. Det är jobb och jobb som fyller din agenda nu och som bekant så tillhör du ju dem som verkligen gillar att vara produktiv och kreativ.  Solen rör sig från det ena strävsamma stjärntecknet, Stenbocken till det andra. Ja, på torsdagskväll smyger Solen in i smarta Vattumannen och här får vi både känna av Uranus och Saturnus. Det är rätt kaxigt faktiskt! Det är en bra vecka du har framför dig och ditt sinne tycks vara fyllt av idéer och planer som du gärna vill komma vidare med. Helt rätt! Uranus – Jupiter oppositionen är ju ett öppet erbjudande, chanser som inte bör gå till spillo.

Din styrare Mars möter upp med den ständigt sårade Healern Kiron på måndag. Hm.. det där hjälper även dig att se och känna inåt. Vifta nu inte bara bort det här och tänk sen..  Även en kaxig Vädur kan ha fått en och annan rispa i hjärtat som du kan behöva jobba med att bli av med. .

Oxen

Ja, förra veckans fullmåne kan ha varit en riktig tuff passage för många – men nu är vi igenom och det är dags för dig att kavla upp ärmarna och ta dig an livet och verkligheten så som den kommer till dig. Det är en utåtriktad period du går in i nu när Solen rör sig igenom ditt 9:onde och 10:e hus och här är det arbete och tydliga resultat som räknas. Men.. människan lever ju inte endast av för att arbeta – vi vill ha lite lön för mödan också. Det underbara stormötet som bildats i Fiskarna med Mars, Venus, Neptunus och Kiron bildar en fin sextil (oj det där lät komplicerat) till allt som är du vilket bådar gott för kärleksliv, vänskap och flirt. Du gillar dig själv nu och dina relationer flyter på väldigt fint. Alla Fiskplanetern faller dessutom i ditt 11:e hus för grupper. Den som dansar, sjunger eller gör någonting annat som involverar ändra människor kan verkligen trivas under den här konfigurationen.

Tvillingarna

För dig, precis som för alla är arbetet i fokus. Både det dagliga och det inre arbetet du har med dig själv. Nu är din styrare Merkurius åter tillbaka i Stenbockens tecken och ditt åttonde hus där han faktiskt börjar få upp farten igen. Hm, det åttonde är ju i högsta grad förknippad med pengar – andras pengar dessutom – så arvsfrågor, bank eller löneförhandlingar.  Om det är så att du behöver se om din ekonomi, lägga om lån, ta nya eller se om ditt sparande kan det här vara tiden att be om ett möte med banken. Det åttonde rör även det allra djupaste i själen, kärleken och passionen och med Merkurius här är en passande tid för djupsnack och ömsesidig förståelse. Du har så fina kärleksfulla aspekter ifrån Mars och Venus som skickar rosaskimrande vibrationer över till din hörna av horoskopet.

Kräftan

De spända energierna ifrån gånga veckans planetdrama med storkorset som bildades vid fullmånen har nu klingat av helt. Det var ju din egen fullmåne så troligtvis gick ingen Kräfta opåverkad ur det. Hoppas att du haft en härlig och vilsam helg för du behöver vara i god vigör för att möta livet den här veckan. Inte för att någonting är dåligt – nej, precis tvärt om skulle jag vilja säga. Universum erbjuder så positiva vibrationer och det är en produktiv och lyckad tid när saker bara faller på plats, som du vill ha dem. Det är sista veckan som Solen är i ditt 7:e hus för relationer. Dessutom är alla fina planeter samlade i ditt vetgiriga, utåtriktade och rätt äventyrslystna 9:e hus. Du kan få saker att hända nu! Vilka saker? –Ja, det du vill ska hända!  Jobba med attraktionslagen och våga ta för dig.

Lejonet 

Att Merkurius nu återkommit till Stenbocken bidrar till en fin arbetsvecka. Du är logisk och metodisk nu och kan plocka upp gamla trådar och göra klart det arbete som du inte kanske hann avsluta före jul.  Du står inför ett förändringarnas år, och ett år som är ytterst betydelsefullt för dig nu – men ännu mer för det beslut som fattas kan komma att påverka utvecklingen under de kommande 21 åren. Det är olika faktorer som bidrar till den här stora utvecklingen men att Solen träder in i Lejonet och in i 7:e kärlekshus hus låter ju hur härligt som helst! Ja, för vi måste även se till den strålande raden av härliga planeter i Fiskarna som fyller ditt passionerade 8:e hus kärleksfyllt skimmer. Njut! Massor av positiva känslor runt dig nu och man anar att du drar till dig blickar och kanske även kärlek.

Jungfrun 

Åh, Jungfrun. Att vara strävsam är en dygd och det ser ut som att du tillhör dem som faktiskt har karaktär och beslutsamhet nog för att förverkliga nyårslöftena om en sundare livsstil! Du är fantastisk och unik och det är genom din inre styrka som du en dag inser att du kommit längre än alla andra. Mars möter upp med Kiron i Fiskarna på måndag och där pågår en healingprocess som ger en djupare förståelse för vad som hände i det förflutna och hjälper dig att bli fri gamla sår. Detta sker i ditt 7:e kärlekshus där Venus och Neptunus också väntar. Detta skeende påverkar dig i allra högsta grad och är både bra och dålig. Mars ökar din erotiska dragningskraft, den gör dig också hetsig i humöret men en bra dag kan Mars också vara väldigt motiverande och igångsättande. Det är en kul period du går in i så passa på att ta för dig när livets smörgåsbord ligger uppdukat mitt framför dig. Bäst av allt är att Venus närvaro garanterar romantik och flirt.

Vågen 

På torsdag skiftar Solen in i Vattumannen och ditt 5:e hus och det är dags för dig att kliva ut ur garderoben och stolt visa att du finns, vem du är och vad du kan. Det är en jätterolig tid som väntar som innehåller många glada skratt, kreativitet och trevligt umgänge med andra. Det går bra för dig nu Vågen.. Jag får ständigt rapporter av Vågenfödda runt om i landet som berättar om alla roliga nyheter som det underbara Jupiter – Uranus mötet innebär. Det sker stora ting i universum nu och det är klokt av dig att skapa dig en tydlig bild av vad det är du vill åstadkomma och sedan målmedvetet, ta sig till den punkten.  Det sociala livet får ett litet uppsving och det tycks vara en rykande åtgång på Vågenfödda människor! Ovanligt många åtnjuter i skrivande stund kärlekens frukter. Om inte det har hänt dig än så kan detta mycket väl vara tiden när”mötet” sker.

Skorpionen

Ditt horoskop ser lovande och piggt ut den här veckan med idel glada planeter som aspekterar ”rätt” ställen av horoskopet och jag ser spontanitet, kreativitet och glädje här. Pratsamma Merkurius är åter med i matchen och det är dags att återkoppla till vänner som hamnat i radioskugga. Kul.. Men det som kommer att ha mest betydelse för dig, du de heta känslornas drottning, det är det synnerligen intressanta skeendet med alla planeter som befinner sig i Fiskarna. Veckan börjar med ett härligt, helande möte mellan Mars (din klassiska styrare) och Kiron. Här erbjuds en chans att komma över sår  som har hindrat dig och faktiskt kunna gå vidare.. På tal om just det.. Med både Mars och Venus som sänder kärleksstrålar åt ditt håll kan den trånande partnern inte vara långt undan. 

Skytten

Glada gemytliga Skytten är ju allas vår favoritperson efter som det alltid är så kul att vara i din närhet. Det här att vara social, prata för mycket och ständigt vara igång är verkligen du i ett nötskal. Det är en lågmäld och finstämd ton i ditt horoskop nu (åtminstone fram till på torsdag). Nu vill universum inte att du ska vara ute och rocka utan pekar på dina inre processer, dina känslor och behov. Mars möter Kiron på måndag, er kentaurer emellan, den sårade helaren vill att du ser om ditt hus, prioritera dig själv och ditt välmående. Den där härliga kvartetten av planeter i Fiskarna skickar även andligt ljus och Venus romantiska strålar åt ditt håll. Solens entré i Vattumannen på torsdagskvällen öppnar upp för nya möjligheter och vid veckoslutet bör stämningen vara i topp.

Stenbocken 

Gångna veckan bör ha varit rejält utmanande för dig och du råkade dessutom hamna mitt i korselden, men allt det där är historia nu och du är ”klar” (varken Solen aspekterar vare sig Pluto eller Uranus längre) och de eventuella känslomässiga prövningarnas tid är förbi. Solen har bara fyra dagar på sig i ditt tecken innan den lämnar dig till förmån för Vattumannen. Nåväl.. även det är ju en trevlig position för dig.  Jupiter/Uranus opposition är fortfarande aktuell så passa på att utnyttja superflödet och gör det bästa med de kort som du har på handen. Tuffa Mars bildar 90° vinkel (kvadratur) med din härskare Saturnus under veckan vilket stärker dina positioner. Du hittar kraften och kommer till rätta med allehanda problem och utmaningar. Det är mycket fokus på karriär och arbete. Det går bra för dig och det är ett riktigt roligt flöde du befinner dig i.

Vattumannen

Ja, det ser sannerligen ljust ut för dig nu för på torsdagkväll träder Solen in i ditt första hus och som alltid är det den tid på året som du får skina lite extra mycket. Förbered dig gärna för en tid i rampljuset så att skämma bort dig själv med en liten make-over, en liten resa eller varför inte en intressant workshop? Din styrare är fortfarande så vackert aspekterad av Jupiter och du befinner dig i en positiv tid när du bör rikta siktet emot framtiden. Med såhär bra stjärnor är det både roligt och lätt att komma någon vart! Entusiastisk, målmedveten och sugen på nya utmaningar känner du att det är dags att söka sig en livsstil som passar den du har utvecklats till att bli idag. Ta för dig Vattenbärare och världen kommer att falla för dina fötter. Om du känner att ditt nuvarande arbete inte erbjuder ultimat stimulans – ta det som en vink från ovan..

Fiskarna

Superkänsliga du kan ha känt av den extrema energin ifrån storkorset och fullmånen den gångna veckan och vissa har till och med mått lite dåligt. Ja, det där ligger bakom dig nu. Ja, vad ska man säga Fiskarna? Nu har du ytterligare en underbar vecka framför dig när Venus, Mars, Kiron, Neptunus och södra Noden befinner sig i Fiskarna och gör dig attraktiv, magnetisk och åtråvärd. Vi ska heller inte förglömma att Mars pushar dig framåt och Venus får din kreativitet att flöda. Toppenvecka med andra ord! Universum ger dig svängrum och du kan uttrycka dig utifrån ditt hjärta. Jättebra upplägg för romantik, kärlek, skapande eller kommunikation. Se till att komma ut och träffa vänner. Själen längtar efter att mötas med andra i otvunget sällskap.

 

På Himlavalvet – Vecka 3

13 januari, 2017 9 kommentarer
På himlavalvet

Annonsen laddas.

winter-sun-wallpapers-2-1024x768Nu har de sista svallande vibrationerna ifrån fullmånen ebbat ut och jag hoppas att passagen inte var alltför dramatisk eller ansträngande för din del. Jag själv som är på utlandsresa hade det jättebra och fick uppleva allt det där positiva som månen kan ge.

För familjen jag besöker här var det lite värre dock, ett av barnen bröt benet och det andra fick en allvarlig allergisk reaktion av en medicin. Nå.. faran är avblåst och allt kommer förstås att lösa sig men det är inte utan att det är en lättnad att vara på andra sidan fullmånen och storkorset.

positive-vibesVi har en väldigt positiv vintervecka framför oss. ALLA planeter går nu direkt dvs framåt.  Det här räknas av många astrologer som en ovanlig och gynnsam tid så positiv utveckling är att vänta.

Från  8/1 – 6/2 befinner vi oss i detta superflöde. Oavsett vad det än är du vill uppnå är det rätt tid att sätta igång.  Sök jobb, bli med barn, gift dig, köp hus eller företag, registrera firma. Samtidigt har vi ju Uranus/Jupiter oppositionen också – även den en lycklig transit som kan ge oss det oväntade – tvära kast och välsignade händelser.

SOLEN I STENBOCKEN

26° Stenbocken – 02° Vattumannen. Solens tid i Stenbocken börjar lida emot sitt slut nu. Efter Solens passage över Pluto, och förra veckans grandiosa fullmåne klingar den dramatiska energin sakta ut. Vecka 3 blir stabil, arbetsam och målinriktad och utan stora åthävor glider så Solen över in i Vattumannen på torsdagskvällen.

Grattis på födelsedagen Stenbocken

SOLEN I VATTUMANNEN

Torsdagkväll har vi ett skifte i energin eftersom Solen skiftar över till Vattenbärarens sfär. Vi går nu in i en rationell, effektiv tid när Solen befinner sig i fritänkande Vattumannen öppnas sinnet och du blir utåtriktad och intresserad av allt mellan himmel och jord. Med Solen här vill vi lära oss, utvecklas och komma någon vart med våra liv.

MÅNENS FÄRD
Nu har den dramatiska fullmånen med storkors och allt klingat av och när veckan börjar är månen i Jungfruns tecken. Månen befinner sig i Vågen från tisdag till torsdag där den på kvällen gör sitt sista kvarter kl 23:12 innan hon fortsätter in i Skorpionen under natten mot fredag. Det är också här i Skorpios rike som månen blir kvar ända fram till söndag kväll.

MERKURIUS I STENBOCKEN
Ingen har väl lyckats undgå att Merkurius nyligen varit retrograd, vänt direkt och sedan hunnit tillbaka in i Stenbocken igen. Man kan man säga att vi är tillbaka i verkligheten och att allt är på väg att återgå till det normala igen. Under veckan befinner sig Merkurius 2° – 8° i Stenbocken

VENUS I FISKARNA

Ifrån den 3/1 till 3/2 befinner sig vackra Venus kärlekens och de sköna konsternas planet i Fiskarna. Denna vecka finns hon 13°-19° i tecknet. Hon älskar att befinna sig här och det sägs att Venus är exalterad i Fiskarna dvs i sitt allra vackraste och bästa läge. I den här positionen kommer Venus verkligen till sin rätt! Venus i Fiskarna

MARS I FISKARNA
ladda-ned-321° – 25° i Fiskarna. I början av veckan möts Mars och Kiron i en konjunktion. Ta detta som ett fredsmeddelande, en vit flagga och en varm hand som räcks ut.  Eldiga krigaren Mars kommer att behöva mängder av healing och kontemplation.   Krigaren lägger ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens de fredlige krigarens väg. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller. Mars i Fiskarna

JUPITER I VÅGEN
Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 22° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas.

Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position.
Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 22° 19 – 22° 58 under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:
När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 20° i Väduren och går direkt och är på väg emot framtiden igen!  Nu befinner sig Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra och de bägge kommer att utgöra två av punkterna i torsdagens dramatiska fullmåne.

Neptunus: Efter att ha stått stilla verkligt länge rör sig Neptunus, den andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 10° i Fiskarna. Nu blir det lättare att finna sanningen inom oss själva, få intuitiva vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 17°i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor. Pluto aktiveras i veckan av fullmånen.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 21° i Fiskarna.

kironKiron och Fiskarna har en hel del gemensamt. För bägge parter spelar offerrollen och lidandet en central roll. Om Fiskarna anser att självuppoffring och lidande ädelt så har Kiron så hemska erfarenheter bakom sig att lidandet tycks vara oundvikligt. Med Kiron i Fiskarna kommer vi alla att behöva vända blicken inåt och se vad det är som smärtar just dig och vad du behöver heala inom dig. Det här är en tid av healing, lösning och läkning.

Månens Noder befinner sig 3° i Jungfrun/ Fiskarna nu. Den norra månnoden kallas Drakens Huvud och den handlar om utvecklingen och nya upplevelser.
Den södra noden tillhör det förflutna, tidigare liv och karma. Dess position manar till renande och helande av det förflutna.

Egyptisk fullmåne

12 januari, 2017 6 kommentarer
Fullmåne

Annonsen laddas.

egyptisk-fullma%cc%8ane-i-kra%cc%88ftan
Jag var ute och smög igår natt med kameran i förhoppning om att få årets bild ..

Jag var ute och smög igår natt med kameran i förhoppning om att få årets bild på fullmånen vid Nilens strand eller liknande. Jag kom aldrig fram till Nilen. Detta är vad jag fick! En väldig massa grenar och kvistar + månen.

Den gav ett otroligt starkt sken.. det tycker jag till och med syns på bilden. Jag ska göra ett nytt försök ikväll. Förhoppningsvis hittar jag ett bättre ställe att stå på.

Kan inte ni också ta bilder och skicka in till bloggen? Det är så kul med fullmånebilder.

Kramar till er alla från FavoritAstrologen på vift i Kairo..

 

 

 

Fullmånen i Kräftan

10 januari, 2017 33 kommentarer
Nymåne

Annonsen laddas.


hd-lone-wolf-picsFullmånen 12 januari infaller i Kräftans tecken äger rum kl 12:33, mitt på dagen alltså, på 22° Kräftan 27 .

Detta är årets första fullmåne och årets viktigaste. Den är extra betydelsefull eftersom den möjliggör att det kardinala storkorset aktiveras. Det här är också ett perfekt tillfälle att känna in vem du är nu, hur du mår och hur du vill att livet ska formas .

moon-goddessHär i Kräftan är Mångudinnan hemma i det tecken som hon styr och när hon är i sitt eget rike kommer hon förstås allra bäst till sin rätt. För henne handlar allt om trygghet, omhändertagande och näring.

Här blir vi uppmärksammade på våra känslor, den privata sfären, hemmet och basen. Månen i Kräftan vill att dina närmaste relationer, familjen, kärleken och hemmet fungerar.

Men för att något av detta skall vara möjligt måste du börja med dig själv först.

fullma%cc%8ane-kra%cc%88ftanDetta är fullmånen i Kräftans frågor till dig:

Respekterar du dig själv och dina gränser så att ingen trampar över dem? Tar du hand om dig själv? Ger du din kropp den vila den behöver? Får du perfekt kost, motion? Älskar du dig själv? Är du snäll emot dig? Blir kroppen väl omhändertagen? Hur är det med din själ? Får den sin näring?

Va?  Vi har ju ett storkors, med farliga, hemska planetspänningar på gång!?Ja, gott folk – det stämmer. Som alltid är en fullmåne in polaritet.

Hur rädda bör vi vara?

Svar: Inte alls. De stora krafter som nu sätts i gungning har redan rockat och rullat i 7 år. Det är utom vår personliga kontroll att kunna påverka dessa skeenden som berör de stora massorna. Men vad vi kan göra – det är att ta hand om oss själva och dem runt oss.

Solen och Månen befinner sig mitt emot varandra. Att Pluto är med  i mixen ökar dramafaktorn såklart. Solen i Stenbocken riktar tanken till vårt dagliga arbete, våra plikter och ansvar i livet. Stenbocken uppmanar oss att vara vuxna och ansvarstagande.

På sätt och vis, handlar denna polaritet med balansen mellan villkorslös kärlek och villkorad kärlek. Plutos mötet med Solen och oppositionen till Månen driver fram enorma omvälvningar. Död och återfödelse är vad den dundrande energin medför. Detta är den dansande Shiva i det eviga kretsloppet av död och återfödelse.

Den andra superintressanta oppositionen som utgör det andra benet i storkorset är Uranus som befinner sig i opposition till Jupiter! Detta är de stora möjligheternas aspekt. Det kan plötsligen dyka upp lösningar vi aldrig trodde var möjliga.

Fullmånen – så här ser den ut..

Som alltid rekommenderar jag er att plocka fram era egna horoskop och ser vilket område i ditt liv som denna fullmåne lyser upp. (För mig blir det 9:e och 3:e huset)! Coolt! Det handlar ju om kommunikation så jag hoppas att ni gillar inlägget!

Hur du hittar var fullmånen faller för dig? Det är ju en punkt på 22° Kräftan 27 som vi letar efter.

Hur ser man var månen faller

Hur läser man horoskopscirkeln

Fullmåne i de olika husen

Du hittar lite mer att läsa om fullmånen och hur den påverkar i de här artiklarna som jag publicerade tidigare i veckan.

Horoskop Vecka 2

På Himlavalvet – Vecka 2

 

Horoskop – Vecka 2

8 januari, 2017 26 kommentarer
Veckans Horoskop

Annonsen laddas.

 

wolf-547203_1280_full_width

Väldigt många skriver och undrar vart årshoroskopet har tagit vägen. Jag är så ärad och smickrad över att mina texter betyder något för er – så tack! Som jag berättat så har jag inte hunnit skriva ett horoskop för vart stjärntecken ännu men min ambition är att göra det den här veckan. Jag har på många andra sätt tagit upp vad som komma skall. Läs gärna länkarna här nedan – de handlar alla om framtiden 2017.

Trender 2017

Margareta på Expressen

Margareta på P5

På Himlavalvet vecka 2, 2017

Astrologiska förutsägelser för vecka 2 – 2017

Väduren

Detta är en motiverande vecka helt i din smak när livet sätter igång och ingenting är tråkigt eller allehanda.  Ett helt nytt år ligger framför dig och många av oss har haft tid att tänka över sitt liv under helgerna. Rätt tid att sätta dina planer inför framtiden i verket kan vara härifrån fram till den 6/2. Varför? Jo, alla planeter rör sig framåt, åt ”rätt” håll vilket är ovanligt och förutsättningarna att få det du vill är de bästa. Tur i allt kanske?. Vi har en riktigt dramatisk fullmåne (kardinalt storkors) nu på torsdag som hettar upp stämningen hela veckan. Skeendet är kännbart 3 dagar före och 3 dagar efter. Det är möjligt att det är nu du med klara ögon ser, känner och inser. Det kan vara så att du väljer att ta nya steg i livet och fullmånen bara är den sista puffen du behöver för att verkställa dina beslut.

Oxen

Vår tålmodiga Oxe är inte så avslappnad längre utan frustar och skrapar med klöven. De må vara vinter och kallt men icke desto mindre Oxen är sugen på livet och nya upplevelser. Ja, det stämmer att du har fått vänta alldeles för länge. Men.. det förlovade landet ligger framför dig nu. Att boka in en resa, en kurs eller nu träningsform eller fatta andra beslut är helt rätt just nu. Torsdagens fullmåne faller i ditt kommunikationshus och det är dags för dig att ta skeden ifrån munnen och säga vad än det nu kan vara som du har på hjärtat. Den här fullmånen är så triggad eftersom den utgör en del i ett kardinalt storkors vilket gör det hela lite skakigt. Man får ha fingertoppskänsla här – skakigt behöver inte vara dåligt. Det kan också få det som suttit fast att lossna. Men om du har en svår situation med någon skulle jag inte rekommendera dig att vara för pushig. Följ flödet bara och ha tillit till att saker kan ordna sig av sig själva.

Tvillingarna 

Din styrande planet Merkurius som precis vänt rätt efter några veckors retrograd rörelse är nu pigg och glad och sugen på framtiden. Han återkommer tillbaka till Stenbocken på torsdag vilket för tankarna till arbete, business och kommunikation. Det är till och med så att alla planeter går framåt nu och det utlovar en väldigt gynnsam och positiv tid. Om det är något du vill förändra eller ansöka om så är den kommande månaden ett gyllene tillfälle. Fullmånen indikerar att det är viktigt att kasta ett getöga på ekonomi och budget. Det är superbra om du kan stärka upp dessa sidor av ditt liv. Fullmånen kommer inte ensam utan är en del av ett kardinalt storkors vilket kan ge en knepig energi. Härliga Mars och Venus rör sig igenom ditt karriärhus. Cool! Du ser ut att ha bra flöde i såväl kärlek som affärer nu.

Kräftan

Solen befinner sig fortfarande i ditt relationshus och jag kan tänka mig att allt har kretsat runt dina nära relationer – familj, vänner och partner under helgerna. Under helgen har Merkurius bana vänt rätt och förhoppningsvis känner du dig lika förväntansfull över att det nya året brakar igång här och nu, som jag är över att få berätta allt detta för dig. Din styrare Månen kommer att vara huvudrollsinnehavare i den inte helt odramatiska fullmånen som äger rum nu på torsdag. Det numera illaberyktade och ytterst kraftfulla ”kardinala storkorset” aktiveras under fullmånen. Det är Solen och Pluto, Uranus och Jupiter som är i farten så det kan vara lite skakigt globalt nu. På det personliga planet tror jag precis tvärt om Kräftan.. Det här är din fullmåne och den är ytterst motiverande och hjälper dig vidare i dina utvecklingsprocesser.

Lejonet 

Åh, Leo.. nu börjar det hända grejer i ditt liv och nu menar jag både yrkesmässigt och den privata sfären. I och med att Merkurius bana vände rätt och går framåt, vilket alla andra planeter också gör så kan jag utlova en riktigt gynnsam och produktiv tid som pågår ända fram till 6/2. Du kan se fram emot en händelserik och fin vecka när vissa skeenden kulminerar och nya dörrar öppnas. Vi har en riktigt dramatisk och kanske även konfliktfylld och skakig fullmåne + kardinalt storkors som infaller på torsdag så just den dagen bör du väl kanske hålla en lite lägre profil. Tillhör du dem som får svårt att sova är det inte så dumt att sporta eller promenera länge så att du verkligen är jättetrött innan du ska lägga dig. Privat så kan du njuta av att både Venus och Mars befinner sig i ditt passionerade åttonde hus – hemligheternas kammare. Möten, mys och trevlig samvaro med andra väntas. Du drar till dig uppmärksamhet, välvilja och kärlek och folk vill gärna ha dig med i olika sammanhang.

Jungfrun

Ja, nu är det slut på den retrograda fasen för den här gången. Som du är född i Jungfrun kan du känna av din styrande planet Merkurius äventyr lite mer än andra och kanske uppleva frustration. Nu rör sig alla planeter framåt och den här veckan kommer livet igång på allvar och det är oerhört gynnsamma och glada vibbar i luften som varar ända fram till 6/2.  Du kära Jungfru har dessutom både Mars och Venus i ditt sjunde hus vilket gör att du drar till dig uppmärksamhet och positiva vibrationer från alla. Under dessa stjärnor kan mycket väl en ny kärlek födas eller en avsomnad att få nytt liv. Vi har dessutom en extra dramatisk fullmåne som äger rum på torsdag som hettar upp känslorna och sätter hjärtan i brand. Den aktiverar det kardinala storkorset där ytterst explosiva planeter ingår. Positivt sett skakar fullmånen loss stagnerad energi och den som väntat ska inte behöva vänta länge till.

Vågen

Vinden har vänt och nu kommer du vackra människa att bli maximalt påverkad och triggad av de kosmiska skeendena. Det är så mycket på gång, bara bra nyheter i och för sig så du ska välkomna den här veckan och ta emot chanserna som erbjuds.  Merkurius vars bana vände i 8/1 och nu går alla planeter direkt vilket rent generellt är ett sällsynt och gynnsamt tillstånd.  Passa på nu att få saker gjorda! Det är dags för dig att uppdatera din CV och Linkedin profil för om det är någon gång du bör lägga ut krokar för att åstadkomma förändring, kanske ta ett nappatag i karriären, byta bostad eller annat så är det nu. Dessutom är Jupiter som befinner sig i ditt tecken en av huvudrollsinnehavarna i det dramatiska storkors som bildas när månen blir full den 12/1.

Skorpionen

Du har en möjligheternas vecka framför dig. Merkurius och alla andra planeter går framåt och det ger ju en superbra start – för det är denna vecka som med buller och bång drar igång det nya året och ser till att det händer saker. På torsdag infaller har vi fullmånen här och den faller i ditt utåtriktade nionde hus och lockar dig ut på äventyr. Ja, fullmånen är bra för dig – men sanningen om fullmånen är att det i samband med fullmånen skapas en turbulent energi, ett kardinalt storkors, som kan vara illavarslande. Men på individnivå drabbar det inte dig dock. Vid fullmånen befinner sig Solen förstås mitt emot i Stenbocken och i ditt kommunikativa tredje och vänner, möten och mysigt prat att vänta. Kanske är det en resa, en kurs eller något annat som engagerar dig till fullo. Din styrare Mars och härliga Venus guppar runt i Fiskarnas vatten och skapar i och med den positionen en härlig, flirtig, i bästa fall sexig vibb åt ditt håll.

Skytten

Det är en högst intressant vecka du har framför dig nu. Merkurius vars bana vände i söndags pilar iväg ifrån Skytten och in i Stenbocken igen på torsdag. Samma dag har vi också en ytterst dramatisk fullmåne att se fram emot eller bäva inför – vilket du nu föredrar. Det är ett kardinalt storkors som bildas vilket ju ger en extra dimension till det hela. Det vilda i din själ gillar när det händer något och den här veckan är extremt igångsättande och innehållsrik. En massa kul väntar nu. Fullmånen lyser upp hemligheternas kammare, ditt åttonde hus som är förknippat med dina innersta känslor, passion och kanske också psykologi. Det härliga faktum att Venus och Mars bildar trigon till allt som är du för ju förstås tankarna till romantiken. Flirta och njut!

Stenbocken 

Du är i ditt esse nu när Solen befinner sig i Stenbocken och du är det naturliga centrum för all uppmärksamhet. Du får ännu mer av den varan när Merkurius glider in i ditt tecken på torsdag där han sätter fart på kommunikation och ökar takten på allt. Tjoff.. här bär det av emot det okända, rakt in i 2017. Samma dag 12/1 kommer en superdramatisk fullmåne att infalla i Kräftans tecken och i ditt romantiska sjunde hus. Saker om du påbörjade för sex månader sedan när månen befann sig i Stenbocken kan visa sig ge resultat framöver här. Om det inte vore så att fullmånen kommer med ett dramatiskt storkors hade jag trott att detta var det lyckligaste ögonblicket på länge. Nu, blir det lite mer tveksamt om det blir fantastiskt eller raka motsatsen. Försök att bibehålla ditt lugn vad som än händer.

Vattumannen 

Ja, inget varar för evigt och det lugn som har funnits i horoskopet en tid ersätts nu av ett helt annat tempo och jag anar att du välkomnar energiskiftet – för det är totalt den här veckan. Först och främst har vi det faktum att Merkurius och alla andra planeters bana går direkt. Bra där! Det passar verkligen bra för dig Vattenbärare som tycker om att vara sysselsatt och stimulerad. Årets första fullmåne lyser upp ditt supereffektiva sjätte hus (arbete och hälsa) och allt hade varit toppen om fullmånen inte samtidigt hade kommit med det dramatiska kardinala storkorset i följe som kan vara påfrestande på grund av att det aktiverar din styrande planet Uranus, Pluto och Juptier. Positivt kan denna måne leda till yrkesmässig framgång. Känslomässigt är det inte lika lätt för det är intensivt och kräva sin man/kvinna för att bibehålla lugnet.

Fiskarna

Den senaste tiden har du kunnat åtnjuta det faktum att heta Mars hållit dig riktigt upptagen och uppmärksammad samtidigt som vackra Venus ökat din attraktionskraft och hos många Fiskar har kärleken blomstrat. Att Neptunus också är där försvårar såklart eftersom det gör dig lite mer tillbakadragen och mer fokuserad på ditt inre. Det vore bra för dig att våga eller vilja gå utanför din komfortzon och ta för dig av livets smörgåsbord. Det faktum att Merkurius (och alla andra planeter) nu går rätt gör detta till en supermånad att visa framfötterna. På torsdagens fullmåne infaller i Kräftans tecken kommer att vara av den dramatiska sorten eftersom den innehåller ett kardinalt storkors och vi kan förvänta oss att starka händelser. Det gäller att vara chill för att inte dras med i de ganska prövande energierna. I Nordamerika kallas den här månen för Wolf-moon, vargamånen..

 

Kardinala Storkorset

8 januari, 2017 4 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

Ja, jag glömmer ibland att det kommer nya läsare till bloggen, som kanske inte är insatta i min astrologiska jargong. Måsten nog ge en förklaring så att jag inte svänger mig med rena rama grekiskan i mina texter.

Ett storkors eller storkvadratur är samma sak. Det består alltid av fyra planeter som bildar fyra kvadraturer och samtidigt förstås två oppositioner så att det ser ut som en ruta med ett kors i. Denna aspekt skapar en extremt spänd och spretig energi med stora motsättningar i.

Det kardinala storkorsets historia: På grund av att det är så långsamma planeter inblandade i storkorset, är detta inte bara astrologiska aspekter utan samtidigt också vår nutidshistoria, berättat ur ett astrologiskt perspektiv. Det är enorma paradigmskifte som har ägt rum på jorden är alla medvetna om. Astrologin utpekar Pluto/Uranus tider som ytterst turbulenta och föränderliga. Man kanske kan säga att detta är det sju svåra åren. Det kan låta bibliskt men låt oss kasta ett getöga på vad som hänt.

Bakåt: Vi har fått se hur den politiska kartan ritats om på jorden och världen är långt ifrån den trygga plats den var.  Maktbalansen är rubbad och vår försvarspolitik är plötsligen en het fråga. Vi har sett Obama komma och gå, den arabiska våren och allt vad det medförde, konflikter och krig på många platser i världen. Krig i Syrien, ISIS, flyktingfrågan på jorden och terrorismen som ökar.

I Europa är detta missnöjespolitikens tidevarv när populister och partier som SD plockar röster. Putins makt har också bara blivit större. Nu kommer snart Trump att tillsättas till sig ämbete. Intressant att notera är Ryssland är ett Stenbocksland och USA är Kräfta och det är just i dessa tecken som fullmånen 12/1 2017 infaller.

2010lunareclipseDet första av de kardinala storkorsen inföll sommaren 2010. Processen blev tydligare 2011 och sedan dess ägde sju exakta möten rum.  Vissa planeter bytts ut men de viktigaste ingredienserna, Pluto och Uranus är alltjämt kvar i Väduren och Stenbocken.

Pluto trädde in i Stenbocken under 2008 – 2024. Han är den absoluta makten. Han består av superkrafter som ingen kan hålla emot, Herren av Underjorden, som representerar såväl död som återfödelse, livets cykler. Han ser till att livet här på jorden inte går i stå utan att vi transformeras och förändras. När han befinner sig i Stenbocken skakas de gamla maktstrukturerna – makten och kapitalet, staten, bankväsendet mm.

Uranus gick in i Vädurens tecken våren 201o. Han är en väckarklockan, revolutionären som blåser i visselpipan. Han drar sig inte för att vara chockerande eller plötslig. Vill ni inte ha frihet frågar han oss? Vill ni inte vara klarsynta och se vad som händer här på planeten med Moder Jord?  Han vill förbättra, förändra, revoltera,  komma med nya idéer, åsikter – gärna upprörande sådana och väcka folkrörelser.

Jupiter – härliga expansiva Jupiter som nu 2017 befinner sig i Vågen ser till att alla skeenden uppförstoras. Skänker lycka, utveckling och mycket annat kul. Men, han kan också se till att allt blir för mycket och i samband med de andra dramatiska planeterna kan hans närvaro öka processerna så de går till överdrifter.

Den här bilden är från 2014..

cardinal_grand_cross_april_2014

För att vara exakta befinner vi oss inte längre i Storkorsets tidevarv. Pluto och Uranus är inte längre i en exakt kvadratur – men nära nog. Under året så kommer storkorset lite då och då att aktiveras igen.  Som nu, den 12/1 när fullmånen kommer att skapa ett sådan utmanande, skakigt tillfälle. Den här fullmånen som faller på 22°Kräftan är betydelsefull. Det innebär att Solen befinner sig 22° Stebocken också förstås. Den 13/1 år 2020 om exakt tre år kommer Pluto, Saturnus och Solen att mötas på denna grad.

fullmane_kraftan

 

 

På Himlavalvet – Vecka 2

7 januari, 2017 5 kommentarer
På himlavalvet

Annonsen laddas.

twolves
Nu hoppas jag att ni är beredda på vad som komma skall för nu brakar det nya året igång med besked. Det som hållit oss tillbaka – kommer inte att göra det längre..

Utvecklingen vecka 2 är så komplex att jag måste börja förklara processen utifrån vecka 1 för det är där processen börjar. Den här måncykeln är så viktigt och har samband med vad som komma skall vid fullmånen. Man bör alltså se detta som ett sammanhängande skeende.

1:a kvarterets måne

Den känslige kan ha uppmärksammat att något ändrades på onsdagskvällen 4/1 när den tilltagande månen gjorde sitt första kvarter i Väduren konjunkt Uranus.  (En måncykel består av 4 st 7 dagarsfaser – så kallade kvarter).  1:a kvarterets måne är tilltagande, växer och växer, är motiverande och igångsättande, härifrån speedar händelseförloppet upp fram till fullmånen den 12/1 som är kulmen.

I torsdags 5/1  – bara 1/2 grad ifrån Plutos möte med Solen – öppnade en krigsveteran eld i Florida, dödade och skadade människor. Ja, det är inte ovanligt att den spända energin når sin kulmen precis innan det exakta astrologiska mötet. Det kan fortsatt vara lite skakigt nu dels för Sol/Pluto mötet, att Solen strax därpå bildar kvadratur till Uranus.

Merkurius bana vände direkt på söndagen 8/1. Tjoho!

Ja, ovanstående text innehåller beskriver ganska tuffa energier så därför sparar jag det bästa till sist..

I och med att Merkurius bana vände 8/1 går ALLA planeter direkt dvs framåt – SAMTIDIGT! Det här räknas av många astrologer till en både ovanlig och oerhört gynnsam tid, eftersom alla planeter har samma strävan – så positiv utveckling är att vänta.

trollhattFrån  8/1 – 6/2 befinner vi oss i detta superflöde. Det anses vara en jättebra tid att påbörja; vad än du vill uppnå och företa dig som du önskar positivt resultat på. Sök jobb, bli med barn, gift dig, köp hus eller företag, registrera firma. Eller.. Vad är det du önskar dig av det nya året?

Det är denna astrologiskt helt förvandlade värld som du går till mötes måndag 9/1.

SOLEN I STENBOCKEN

Det är ett spännande liv Solen för nu en vecka framöver 19° – 24° i Stenbocken. De senaste åren har vi ju fått bli varse att Solens passage i Stenbocken varken är lugn, torr eller tråkig. Solen har precis passerat Pluto och kommer nu snart att vara delaktig i årets mest dramatiska fullmåne den 12/1. Det blidas en kraftfull storkvadratur till veckan mellan Solen, Måne, Uranus och Jupiter. Den vilda energin har väl lagom ebbat ut lagom till vecka 3.
Solen i Stenbocken

MÅNENS FÄRD
wolf-moonDen tilltagande månen rör sig under måndagen igenom Tvillingarnas tecken. På onsdag morgon träder hon in i Kräftan men det dröjer ända fram till 12 slaget på torsdagen för än hon blir full på 22 ° i Kräftans tecken den 12/1. Den här fullmånen är så komplicerad att den kräver ett alldeles eget inlägg. I USA kallar ursprungsbefolkningen detta för Wolf Moon eftersom vargarna kommer nära in på husknutarna och ylar.

MERKURIUS I STENBOCKEN
Hurra! Nu har den kosmiska lilla rackaren vänt och nu blir det full rulle igen. Nå, kanske inte alldeles omedelbart för som ni vet finns där en liten skuggfas också. Men.. han går framåt!
Merkurius är retrograd 19/12 – 8/1 2017.

VENUS I FISKARNA

3/1 – 3/2 Vackra Venus kärleken och de sköna konsternas gudinna fortsätter sin sinnliga färd igenom Fiskarnas tecken. I den här positionen kommer Venus verkligen till sin rätt! Hon älskar att befinna sig här och det sägs att Venus är exalterad i Fiskarna dvs i sitt allra vackraste och bästa läge. Venus i Fiskarna

MARS I FISKARNA
15° – 20° i Fiskarna. Eldiga Mars – krigaren – har glidit rakt ner i vattnet, blivit avkyld och tappat farten.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här. Eld + vatten skapar som bekant ånga. Krigaren lägger ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens de fredlige krigarens väg vi pratar om. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller. Mars i Fiskarna

JUPITER I VÅGEN
Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 22° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position.  Jupiter är nu opposition Uranus vilket kan utlösa plötsliga och oväntade händelser (Uranus) och enorma (Jupiter) konflikter. Dessutom är de bägge en del i storkorset som bildas i samband med torsdagens fullmåne.
Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 22°19 – 22°58 under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:
När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 20° i Väduren och går direkt och är på väg emot framtiden igen!  Nu befinner sig Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra och de bägge kommer att utgöra två av punkterna i torsdagens dramatiska fullmåne.

Neptunus:  Nu har den andliga, mjuka Neptunus, illusionernas gud, hunnit 9°i Fiskarna. Nu blir det lättare att finna sanningen inom oss själva, få intuitiva vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 17°i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor. Pluto aktiveras i veckan av fullmånen.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 21° i Fiskarna.

Månens Noder befinner sig 4° i Jungfrun/Fiskarna nu.
Den norra månnoden kallas Drakens Huvud och den handlar om utvecklingen och nya upplevelser.
Den södra noden tillhör det förflutna, tidigare liv och karma. Dess position manar till renande och helande av det förflutna.

Retrograda Merkurius i Skytten

4 januari, 2017 13 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

Greek God Hermes

I tisdags 3/1 backade den kära Merkurius tillbaka in i Skyttens sfär igen och vips förs vi tillbaka till i början på december 2016 igen. Det är som att livet spolas tillbaka, typ. Frågor, idéer och tankar som var uppe på tapeten då kan precis som tappade trådar och sugar plockas upp igen och återanvändas.

Solen och Merkurius i Skytten var ju hur kul som helst! Fester nästan varenda dag och det ena mötet roligare än det andra.

Det var här någonstans jag började få för mycket av livets goda, fick influensan och började sacka efter med årshoroskop, bloggen och allt.

Det som är så underbart, lustigt och intressant med retrograden är att man erbjuds en möjlighet att göra om, göra bättre och jag ser det som en välsignad respit när man hinner ikapp sig själv. Det är vad jag håller på med nu. Jobbar på som 17 för att avsluta allt jag inte hann klart med första vändan.

Merkurius backar nu bort till 28° 57 innan han på söndag vänder sin bana rätt igen. Visst känns det perfekt att gå till jobbet på måndag 9/1 med en Merkurius som har siktet mot framtiden. Dock dröjer det ända till slutet av månaden innan Merkurius är ute ur sin skuggfas och allt funkar 100% igen.

Mercury Retrograd med mer intensifierade Pre-Shadow detaljer  Post-Shadow fas intensifieras

Mercury Retrograd med mer intensifierade Pre-Shadow detaljer  Post-Shadow fas

2017-january-retrogrademercury-copyrightromanolehyaworsky

Margareta på P5

2 januari, 2017 2 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

2014123114583761901047614_sbig

Jag gästade Sveriges Radio och radiokanalen P5 igår på nyårsdagen. Det var så kul och superbra dynamik i studion så det blev ett jätteroligt inslag. Klicka gärna på länken nedan så kan du lyssna på Christy Chamy och Sofia Sofroniadou och jag.

År 2017 ur ett astrologiskt perspektiv

 

Horoskop – Vecka 1

2 januari, 2017 6 kommentarer
Veckans Horoskop

Annonsen laddas.

magicalchristmas-1024x768

Astrologiska förutsägelser för vecka 1, 2017!

Man kan tänka sig att årets första vecka borde vara en supervecka som sätter tonen till hela det kommande året men i år är det inte verkligen inte så. Förutom att det varit en galen nyårshelg (den har vi lagt bakom oss redan) så har vi en lugn vecka framför oss.

För många av oss börjar verkligheten och jobbet redan 2/1. De lyckliga fåtal som har ledigt ytterligare en vecka lever mer i takt med planeternas banor och får det lite lättare. Varför? Jo, på måndag har vi ett stellium av planeter i Fiskarnas tecken vilket manar mer till introspektion än till utåtriktad aktivitet. På tisdag ansluter sig även Venus till Fiskarna + att retrograda Merkurius backar in i Skyttens tecken igen. Nu har vi möjlighet att göra om och göra rätt, kanske gå tillbaka utifall det var något vi missade där i början på december. Minns att vänner från förr kan dyka upp och det kan även tankegångar och annat som vi inte avslutat. Det är tid nu att vandra i minnenas allé och ägna sig åt tillbakablickar. Den som känner för att gå runt i pyjamas och skrota följer sin kosmiska kurva helt enkelt – så ha inte dåligt samvete.

Livet börjar nog inte på riktigt för än vecka 2.  

Väduren

Pigga Väduren älskar utmaningar och välkomnar det nya året med öppna armar. Det kan har varit lite väl mycket stugsittande under helgerna och Jupiter befinner sig fortfarande opposition till Uranus (och där kommer den att vara länge).  Energin är härligt gränslös och lite ”bigger than life” och skapar härliga möjligheter. På torsdag befinner sig månen i Väduren och bildar kvadratur med Solen. Tjoho.. Härifrån är månen tilltagande och energin byggs upp emot fullmånen nästa vecka. Fint – det sätter verkligen tonen för det kommande året. Sätt dina mål högt Väduren för under 2017 kommer du att lyckas i både kärlek och business.

Oxen

Ditt nya år smyger igång sakta och fint utan några stora åthävor. Merkurius som fortfarande är retrograd backar in i Skytten nu och livet går lite på halvfart fram till på söndag 8/1. Men andra ord – håll dig på mattan och känn in. Du behöver inte alltid prestera Oxen. Ibland duger det så bra med att bara vara. Din styrande planet Venus skiftar på tisdag tecken och träder in i Fiskarnas mjuka, sensuella energi. Det passar dig fint för Venus trivs så bra i den positionen. Härligt, lyckosamt skimmer spiller över till dig eftersom planeten bildar fin sextil till allt som är du. Härligt! Uranus-Jupiter oppositionen fyller ditt väsen med glädje. Det låter underbart för under 2017 har du massor med kul att erbjuda.

Tvillingarna 

På tisdag rasslar det till i ditt horoskop och härliga, charmiga Venus flyttar in i Fiskarnas tecken och ditt 10:e hus där faktiskt redan Mars huserar. Det där för förstås tankarna till arbete och karriär men samma dag backar din styrare Merkurius in i Skytten för en kort tillbakablick som varar fram till på söndag. Så.. även om det är fullt pådrag i ditt karriärshus och du kanske önskar swisha vidare i yrkeslivet så är rådet att vänta en vecka. Det kommer inte att hända så mycket före den 9/1 i alla fall. Flirt, vänskap och romantik ger bättre utdelning är arbete och business. Om du återkommande får tankar på ett ex eller annan person från det förflutna – det här är ett utmärkt tillfälle att återknyta er vänskap.

Kräftan

Det bildas ett helt stellium i när både Månen och Venus träder in i Fiskarnas vattenrike i början av veckan. Där väntar redan Mars, Neptunus och Kiron så energin är överväldigande. Att detta råkar sammanfalla med att Merkurius backar in Skytten skapar en andlöst skir, intuitiv och skir känsla. Rådet är att ta det så lugnt som det bara går och känna in, göra yoga eller mindfulness. På torsdag bildar månen sin första kvarter och går därifrån emot att växa sig stor. Detta är den första indikationen att ditt nya år startar upp. Om en vecka blir månen full i ditt tecken Kräftis vilket förstås är enormt igångsättande och signifikativt för dig.

Men det är grejer som händer även innan dess.  Solen och Pluto möts på lördag och det om något kickar igång viljan och får dig att fatta beslut.  2017 är året som du blir tydlig i din vilja och tar för dig av livet.

Lejonet 

Hoppas att du tillhör den lyckliga skara som ännu inte behövt återvända till sin arbetsplats. Som du säkert har förstått av texten ovan kommer året inte riktigt igång den här veckan. Men, kära Lejon – det är ett eldigt och positivt år som du har framför dig när du kan förvänta dig att det händer massor av kul grejer. Innovativa, balla Uranus står just nu mitt emot Jupiter och all denna eld får din redan så överhettade eldiga själ att brinna. Det är dags för dig att planlägga och våga tänka i nya banor Leo! Det finns massor av möjligheter för dig att förverkliga dig själv i år. Tänk på vad du vill ha och fokusera på det. Kärleksfulla, passionerade du kommer inte att bli besviken på vad universum erbjuder dig på kärleksfronten i år.

Jungfrun

Under helgerna har motiverande Mars befunnit sig mitt emot allt som är du och det kan både vara igångsättande och för vissa kanske även en aning provocerande. Veckan inleds med att Månen går in i Fiskarna, på tisdag följer även Venus efter och dessa underbara planeter speglar sig i dig och för en tid kan allt kännas underbart. Passa på att utnyttja det månadslånga underbara flödet! Det andas romantik, kreativitet och lyckosamma händelser. Din styrare Merkurius backar nu in i Skytten tecken – och kommer sålunda in i samma läge där han befann sig i början av december. Chans för dig att göra om och göra bättre den här gången.

Vågen

Åh, det är så roligt att få skriva dessa rader till dig för det är så juste energi som påverkar. Det är inte bara ett nytt år du har att se fram emot Vågen, det är ett nytt liv! Kalla, balla och innovativa Uranus befinner sig i opposition till Jupiter som du har på din sida nu. Det är befriande, nydanande planetenergier ger dig möjlighet att ”reboota” ditt liv, ta nya utvecklande kliv i livet, finna din sanna potential och din väg kantas med idel möjligheter. Hurra! Passa på att må bra och ha kul här och nu! Om du vill vara förutseende och klok så ser du om ditt hus nu och bygger upp ditt imperium inför framtiden. Karriärmässigt är du en stigande stjärna.

Skorpionen

Det är nystart, passion och innovativa idéer på din nyårsmeny, Skorpionen. Se fram emot ett superbra år! Tongivande fram till hösten är att kaxiga Uranus och löftesrika Jupiter bildar opposition. Det här öppnar upp för möjligheter och så många nya vägar. Lite mer i ett närmare perspektiv har vi vackra Venus och sexiga Mars kommer att befinna sig i en gynnsam trigon till dig i en hel månad framöver. Ja, ni som är insatta i stjärnornas språk vet förstås att det skapar ett väldigt mysigt socialt flöde och pushar även fram romantiska och heta känslor. Flödet kickar igång dig och får dig att känna dig attraktiv och flirtig. Kärlekstörstande Skorpionen kan få uppleva känslan av att det finns tillräckligt och kanske till och med för mycket kärlek och intresserade personer runt dig.

Skytten

Retrograda Merkurius backar in i ditt tecken nu på tisdag och manar till tillbakablickar och erbjuder samtidigt chansen till att gå tillbaka till början av december och göra klart dina oavslutade affärer. Men.. precis som Edith Piaf – världens kanske mest kända Skytt – ångrar du väl ingenting? Det är inte din stil – det är framtiden som gäller för dig. Nå, Merkurius bana vänder rätt på söndag. Till dess kan du roa dig med att flirta runt och ha kul. Ja, Mars och Venus bildar härlig kvadratur till dig och skickar sina förföriska och romantiska strålar åt ditt håll. Detta kan också vara en tid som lämpar sig för planläggning av din vår. Det är ett nytt år som ligger där framför dig. Fråga dig själv hur du vill ha det? Chansen att du förverkligar dina drömmar är stor.

Stenbocken 

Som jag redan nämnt här ovan i texten.. Denna vecka är inte ditt liv Stenis.. Ditt 2017 är ett oerhört starkt, roligt och utvecklande år – på alla fronter faktiskt men just nu är det möjligt att det faktiskt inte känns så alls för nu backar Merkurius ut ur Stenbocken och in i Skytten igen. Det kan ge en smått surrealistisk känsla, som om att man spolar tillbaka filmen och börjar kolla på vad som sades och gjordes i början av december och dessutom vänder paneten rätt den 8/1. Solen tuffar ändå på igenom ditt tecken och möter till helgen upp med kaxiga Pluto. Detta ger en energiboost som heter duga och härifrån kan vi säga att ditt år börjar. Månen är tilltagande och vi går emot en fullmåne nästa vecka. Wow.. Du kan se framtiden an med tillförsikt! Det är ett jättebra år som ligger framför dig.

Vattumannen 

Det här är en märklig vecka när du för första gången på länge inte har besök av en endaste planet för på tisdag glider Venus som varit med och skapat det härliga sociala flödet över till Fiskarnas sfär. Samma dag backar Merkurius in i Skytten och ja.. Det blir annorlunda men verkligen ingenting att hänga läpp för. Till helgen är det redan helt annat ljud i skällan för då vaknar världen upp igen. Det är som att ljuset tänds ungefär och allt återgår till det normala igen. Men du kära Vattuman har ett underbart år framför dig som innehåller idel överraskningar. Din styrande planet Uranus kommer att befinna sig mitt emot Juptier nästan hela året vilket sannerligen är ett löftesrikt och positivt tecken. Hurra! Det sätter tonen till ett framgångsrikt 2017. Våga följ dina impulser och satsa allt, satsa kallt.. Det är ett framgångsrikt år du går till mötes.

Fiskarna

Det ser ut att bli en i det närmaste perfekt vecka för dig nu när du kan förvänta dig att kärlek, vänskap och kreativitet flödar. Räck ut handen emot en vän.. Skeendena nu kan göra hela skillnaden för dig. Veckan inleds med Månen i ditt tecken, på tisdag följer även Venus efter in i tecknet för en månadslång vistelse. Wow.. det är så mysigt för Venus älskar att vara i Fiskarnas tecken och det sprids en härlig, rosaskimrande romantisk vibb runt dig nu. Vi har ju även Neptunus, Mars, Kiron och den södra noden i Fiskarna. Du tillhör ju dem som blir extra mycket påverkad på grund av att ALLT händer i de rörliga tecknen och faktiskt mest med dig. Minns att Venus kallas den Lilla Lyckan av en anledning. Kanske får du allt du vill och lite till nu?

 

På Himlavalvet – Vecka 1

1 januari, 2017 Skriv en kommentar
På himlavalvet

Annonsen laddas.

 

Fireworks of various colors bursting against a black background

På Himlavalvet – Vecka 1

Gott Nytt År!

Som alltid är det underbart spännande och löftesrikt att stå med det nya året framför sig som ett oskrivet blad. Som de alla astrologi intresserade redan anat så kommer 2017 att vara ett möjligheternas år, kärlekens år och året när vi hittar nya lösningar på de stora problemen.

Nytt år och redan har förfärliga nyheter nått våra öron! Fy! Det var inte roligt att höra om terrordåd i Ankara. Till och med här i mina lugna Stockholmskvarter har det gått hett till i helgen. Hus har brunnit och själv vaknade jag med röklukt i näsvingarna. BouleBar – runt om hörnet här ifrån mig brann i morse.

Men vill jag understryka – detta är inte hur det nya 2017 kommer att gestalta sig. Under denna första vecka får vi ursäkta oss med att det råder ett undantagstillstånd. Läs här nedan så ska jag förklara hur..

SOLEN I STENBOCKEN

Nu har Solen hunnit en bra bit in i kardinala jordtecknet Stenbocken och rör sig under veckan mellan 12°- 18°in i tecknet. Det här är jordens element och Saturnus är styrare. Under denna flagg blir vi praktiska personer, realister och en människor som gärna vill ha stabilitet och trygghet runt sig. Familj, traditioner och harmoni blir viktigt nu och vi söker trygghet och bekräftar varandra i kärlek. Till helgen möts Solen och Pluto i en exakt konjunktion.

Solen i Stenbocken

MÅNENS FÄRD

Veckan inleds mjukt, känsligt och intuitivt med att månen rör sig in i Fiskarnas tecken. Torsdagen den 5/1 bildar månen sitt första kvarter (första kvadraturen efter nymånen) så månen i Väduren befinner sig i kvadratur med Solen i Stenbocken. Detta är också ”inflygningen” till fullmånen.  Dvs de sju dagar som månen är tilltagande fram till dess månen blir full i Kräftans tecken den 12/1.

MERKURIUS I STENBOCKEN

Retrograda Merkurius backar på tisdag kväll in i Skyttens tecken igen. Planeten styr kommunikation, resor, transporter och teknologi mm. Många är onödigtvis rädda för denna tid. Se det hellre som en tillbakablick. Nu har vi chansen att få göra om och göra bättre. Vi erbjuds en andra chans med det som kanske inte hanns med eller blev fel i början av december 2016. Merkurius är retrograd 19/12 – 8/1 2017.

VENUS I FISKARNA 3/1 – 3/2

Vackra Venus kärleken och de sköna konsternas gudinna träder på tisdag in i Fiskarnas tecken. Åh, i den här positionen kommer Venus verkligen till sin rätt! Hon älskar att befinna sig här och det sägs att Venus är exalterad i Fiskarna dvs i sitt allra vackraste och bästa läge.

MARS I FISKARNA

10° – 15° i Fiskarna. Eldiga Mars – krigaren – har glidit rakt ner i vattnet, blivit avkyld och tappat farten.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här. Eld + vatten skapar som bekant ånga. Krigaren lägger ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens de fredlige krigarens väg vi pratar om. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller. Mars i Fiskarna

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 21° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position.  Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN

Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 21°- 22° under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus har nu vänt direkt igen! Tjoho! Nu är han på väg emot framtiden igen!  Nu befinner sig Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra.

Neptunus:  Nu är den andliga planeten 9°i Fiskarna. Nu blir det lättare att finna sanningen inom oss själva, få intuitiva vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig. Nu befinner sig också Södra Noden konjunkt Neptunus. Det pekar på behovet att rena och heala det förflutna. Spännande är att Tisdagens nymåne i Skytten kommer att befinna sig i kvadratur till noderna och Neptunus.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 17°i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 21° i Fiskarna.

Noderna befinner sig 5° i Jungfrun/Fiskarna nu.

Den norra månnoden kallas Drakens Huvud och den handlar om utvecklingen och nya upplevelser.
Den södra noden tillhör det förflutna, tidigare liv och karma. Dess position manar till renande och helande av det förflutna.  Neptunus befinner sig nu i konjunktion med den södra noden och detta om något är signifikant för nu går jorden in i en enorm healingprocess.

 

 

Gott Nytt År 2017!

31 december, 2016 15 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

margaretaJag var på Expressens redaktion tidigare under dagen och pratade om astrologi och det nya året med charmiga Ylva Johansson. Klicka på länken här nedan så kan du se klippet och höra 19 min om vad som 2017 kommer att erbjuda dig! Jättekul film och rolig upplevelse att bli inbjuden av dem.

Jag önskar alla underbara läsare runt om i världen ett riktigt GOTT NYTT ÅR – 2017.   🎉 💗🥂🍾💋

Ditt Nya År!

Vad stjärnorna säger om 2017

30 december, 2016 5 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

solar_system_planets_wallpaper_for_desktop

Hej! Som ni vet har jag inte hunnit klart med texterna till mina årshoroskop men..

Håll utkik efter mig på Expressens Web-TV kanal imorgon för de sänder en film där jag talar om trenderna för alla stjärntecken 2017.  På nyårsafton läggs klippet ut på Expressens websida.

På Nyårsdagen kl 12 hör ni mig i direktsändning på Sveriges Radio P5 när jag talar om det kommande året 2017 och vad vi alla stjärntecken har att förvänta oss..

Nymåne i Stenbocken

28 december, 2016 24 kommentarer
Nymåne

Annonsen laddas.

Moonrise-Laura-Sava (2)Nymånen infaller kl 07:52 den 29 december på 7° 59 (vi kan gott säga 8°) i Stenbocken.

Åh vad spännande att få möta det nya året vid nymånetid! Ja, visserligen ligger de två dagar isär men på nyårsnatten har nymånens igångsättande pigga energi ännu inte klingat av.

Solen och Månen och faktiskt också lilla retrograda Merkurius möts i kraftfulla, kardinala jordtecknet Stenbocken. Det är mäktigt att se dem tillsammans såhär. Att månen blir ny ger en igångsättande, nytändande energi vars uppgift är att påminna dig om att du är stjärnan i ditt liv, att du är solen i mitten av ditt universum – att du kan göra precis vad du vill. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet. Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv.

Varje nymåne är början av en känslomässig cykel för vi erbjuds åter en ny chans att ta livet i nackskinnet, sätta upp nya mål och tydliggör vår vilja. Detta är supertillfället att förnya sina nyårslöften, att bestämma sig och sätta igång alla sina idéer.

Passa på nu att utnyttja tillfället och önska in vad det nya året ska ge: Gör en månmeditation och släpp medvetet den energi som är förknippad med det förflutna. Visualisera sedan dig själv när du ser dig lyckas med det nya som du önskar dig.

Som vanligt! Kolla i vilket hus nymånen infaller för dig! Det kan ge dig en hint om vad du bör satsa på under den kommande cykeln.

Nymåneritual

Nymånen i de olika husen

Mellandagarna..

27 december, 2016 26 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

15391227_566038750268455_878285387663601175_nHej kära trogna bloggläsare…

Hoppas att julen varit underbar och vilsam och att tomten uppfyllde alla era önskningar!

Jag har verkligen drabbats hårt av influensan i år. Den slog till som en slägga och golvade mig fullkomligen. Jag fick boka av allt!  Är dessvärre fortfarande inte återställd helt men mår i alla fall mycket bättre och kommer att gå till jobbet som vanligt imorgon.

Jag hinner helt enkelt inte skriva något veckohoroskop den här veckan utan jag ska försöka lägga mitt krut på att få fram ett OK årshoroskop innan nyår.

Men.. för att ni inte ska vara helt utan och undrande över vad som händer dessa dagar:

Astrologiska Råd för som gäller alla tecken: 

Vi befinner oss i mörkermånens tid och de flesta av oss går på halvfart. Det är den tiden på månaden när vi faktiskt är programmerade till att släppa greppet om allt gammalt och vila. I år pekar det mesta åt samma håll!

Mars befinner sig lite småsegt i Fiskarnas tecken och detta kan vara en förklaring till varför soffan känns så lockande och att det inte blir fullt så mycket gjort som man förväntat sig.

Merkurius går retrograd och vi människor har tendens att vandra nedför minnenas allé och hitta gamla minnen, vänner vi förlorat kontakten med och ibland dyker gamla sår som vi vältrar oss lite i.

Jupiter och Uranus är i direkt opposition till varandra nu!

Den 29/12 – vid 7 tiden på morgonen har vi en nymåne i Stenbocken. Återigen kommer ljuset att besegra mörkret och ge lite hopp till människorna igen. (Jag kommer att publicera ett inlägg om detta).

Så.. det gör ingenting om det inte händer så mycket runt dig nu. Vi släpper allt och låter det vara som det är..

Efter nyårshelgen väntar ett nytt och skinande blankt år – 2017!

George Michael död

26 december, 2016 10 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

george_michaelNär jag var i 20 – 30:års åldern reste jag och min man fram och tillbaka mellan Cypern och Sverige mest hela tiden. Det var tider det…

Vi lyssnade på the Wham och George Michael var den största stjärnan på himlen. Han har en särskild plats i mitt hjärta eftersom hans familj kommer ifrån Limassol, Cypern och hans uppväxt och bakgrund på många sätt liknar mina söners.

När jag vaknade i morse och hörde den fruktansvärda nyheten att George Michael hade dött blev jag själv förvånad över hur ont det gjorde i hjärtat även i skrivande stund nu rinner tårarna ner för mina kinder.

Undrar om artister verkligen vet hur oerhört mycket de betyder för en hel generation. Jag älskar dig George Michael – R.I.P.

15625874_1812006015705424_7617115559770083776_o

Den här bilden har jag lånat från kollegan Maurice Fernandez.

G.M. var Kräfta och har haft det tufft med sin hälsa i många år nu. Jag har ägnat förmiddagen till att Googla alla incidenter runt hans drogvanor och hälsa.

Han har ju Pluto i sitt sjätte hus (hälsa och arbete) sedan 2004 och man kan ana att det var här någonstans som han började tappa greppet över situationen och lät droger ta över hans liv.  Det är ingen rolig läsning, för många av de allvarliga händelser som kantat G.M:s liv syns i hans horoskop. Pluto har befunnit sig i oppositionoch eller Uranus i kvadratur till sina planeter i Kräftan vid dessa tillfällen.  Nära döden i lunginflammation 2011, Rehabvistelser, arrestering, droginnehav, ramlat ur sin bil på motorväg 2014.. ja, listan är lång.

Döden

På Juldagen när George Michael dog befann sig transiterande Sol opposition hans natala Sol och Noder, Mars var opposition till hans natala Uranus och där fanns också noderna med.  Och – det viktigaste kanske.. Minns ni att vi hade en Nymåne och Eklips 1/9? Ja, nu är vi där igen, vid temat att det kan dröja upp till ett halvår innan effekten av en eklips visar sig. Eklipsen  som föll 9° i Jungfrun föll i konjuktion med hans Pluto. Den norra noden var också där i närheten när eklipsen ägde rum.  Ja, det finns mycket annat smått och gott i horoskopsbilden vi kan notera också. Jupiter har som oftast vid övergångar ett finger med i spelet. I det här fallet befann sig Jupiter i kvadratur G.M:s natala noder.

Grattis på födelsedagen Stenbocken

20 december, 2016 7 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

beqezf88b

Grattis på Födelsedagen Stenbocken

Du – mystiska outgrundliga varelse till hälften bergsget och till hälften fisk. Både stentuff och mjukast av dem alla i en salig blandning. Ofta avbildas du som den fantastiska lilla bergsgeten som mot alla odds, klarar att hålla sig fast och klättra på stupräta bergväggar och oavsett faror och vedermödor ger han sig inte förrän han nått bergets topp. Detta är nog det djur som bäst beskriver egenskaperna hos dem som är födda i tecknet.

5636809d63d8c20a7a3e22dab8c3713a

Du är född i ett kardinalt jordtecken (född att leda) alltså. Att du tillhör jordens element och Saturnus är din styrare gör dig till en praktisk person, en realist och en människa som gärna vill ha stabilitet och trygghet runt sig.

Det är verkligheten, bevis och pengarna på kontot som gäller för dig, Stenbocken. Du är smart, stark och listig och är inte intresserad av att förlora. Du kämpar på i livet, är en hårt arbetande, ambitiös person med siktet inställt på att få ALLT!

Feg, tråkig torris? Nä, ni måste skämta? Här ser ni geten som inte bangar för något – men han är ingen narr och han är inte dumdristig. Det är med livet som insats Stenbocken klättrar där på bergväggen så ett felsteg ingår inte i planen.

”Saliga äro de saktmodiga för de skola en gång besitta jorden”. Och så är det med Stenbocken. Vad menar jag med saktmodig? Jo att Stenbocken är vad som kallas ”the late bloomer” med andra ord, ofta blyga, eftertänksamma barn som precis som ett fint vin bara blir bättre och bättre år för år. Den andra halvan av sitt liv är de ofta förmögna, välbevarade och harmoniska och har lyckats uppnå sina mål vad gäller såväl framgång i yrket, ekonomin som i kärlekslivet.

DÄRFÖR ÄR DU UNDERBAR:

Du är smart, läcker och välpolerad och vet hur man handplockar en skara av pålitliga vänner runt sig. Du har alltid järnkoll på läget och med perfekta, coola yta och professionella attityd får du alltid det du vill ha. Dina vänner känner dig som en kul, busigt person med halvgalna infall och en ack så svart humor som får oss att vika oss av skratt.

SÅDAN ÄR DU I KÄRLEK:

Det tar lite längre tid för dig än för andra att knyta an och känna på djupet. För dig är kärleken någonting som man bygger upp tillsammans. När du känner ett förtroende öppnas ditt hjärtas lotus och den där berömda djupt sensuella jordnära älskarinnan/älskaren som så poetiskt beskrivs i texter träder fram. När du älskar gör du det oftast för livet. I kärlek är Stenbocken uthållig, trogen och stabil.

STENBOCKEN OCH ARBETET:

Du är målinriktad, aktiv och har stark koncentrationsförmåga. Du har zodiakens mest envisa horoskop för det finns ingenting annat än framgång inprogrammerat i ditt sinne. Du är en naturlig ledare och kommer alltid att liksom den lilla geten klättrar uppför bergväggen klättra på ditt företags karriärstege. Saturnus styr tiden, och du har tålamodet och uthålligheten att kunna stå pall oavsett livet erbjuder med eller motgång. Du är kreativ och hittar snart lösningar och klarar att genomföra en plan. Ekonomi är en annan del av livet där Stenbocken lyser som en stjärna.

DIN HEMLIGA SIDA:

Du kan vara lite melankolisk till din läggning och folk kan uppleva att det är svårt att komma dig inpå livet. Många av er är intuitiva och det finns en djupt andlig aspekt av dig som du sällan eller aldrig visar. Djupt i ditt hjärta bor en magiker/mystiker som söker svaren på livets mysterier.

DÄRFÖR ÄR DU HELT HOPPLÖS:

Du är livrädd att tappa kontrollen och för vissa Stenbockar är alla rädslorna hämmande. Man behöver inte vara fullt så försiktig och misstänksam emot nya människor. Kanske är det heller inte nödvändigt med alla försäkringar. Jobba med ”Attraktionslagen” och du ska se att du drar till dig mer glädje.

PASSSANDE PARTNERS:

Vågen är ett konservativt men pålitligt och dekorativt val. Kräftan kan vara den perfekta partnern som du vill gifta dig tryggt. Oxen kan tända din heta min sensualism och erbjuda en stabil relation. Testa en Vädur eller en Skorpion om du vill ha ett hett one-night-stand.

 RELATIONER SOM KRÄVER LITE MER.

Väduren utmanar dig och kan vara för pushiga för din smak. Fiskarna driver dig till vanvett eftersom de aldrig vet vad de vill, Tvillingar snackar för mycket och ger ett opålitligt intryck, Lejonets egofixering tråkar ut dig.

ÄR DU EN SANN STENBOCK?

Om du inte igen dig i minst tre av nedanstående påståendena så är du ingen typisk Stenbock. Det kan bero på att din sol, måne eller ascendent kan befinner sig i andra stjärntecken.

  • Du gillar inte känslan av att vara i beroendeställning till någon.
  • Du tar väldigt lång tid på dig att förlåta men kan inte glömma ett svek
  • Du gillar att stora yrkesmässiga utmaningar
  • Du är lojal intill döden
  • Du mår bäst när det är du som har kontrollen
  • Karriär och pengar är viktigt för dig
  • Du gillar familj och traditioner

Horoskop Vecka 51

19 december, 2016 29 kommentarer
Veckans Horoskop

Annonsen laddas.

3d-reindeer-rudolph-santaVäduren

Du kanske är en av de Vädurar som bränt sitt ljus i bägge ändar och faktiskt välkomnar den långsammare energin som inträder när din styrande planet Mars går in i Fiskarna. Ja, ni fattar – din eldiga motor faller rakt ner i det iskalla vattnet och ja.. Det blir lite ånga, lite förvirrat där i dimma och nej – det är inte säkert att allt går som du har planerat. Merkurius vänder också retrograd på måndagen och det är i detta relaxade läge som helgerna kommer att avlöpa. Det lossnar inte förrän i samband med Trettonhelgen. Låt inga yttre detaljer störa ditt lugn och öva Mindfullness. Var närvarande i nuet, med dina nära och kära. Onsdagen den 21/12 infaller Vintersolståndet och Solen går in i Stenbockens sfär istället och intresset hos oss ändras radikalt från det utåtriktade till att bara bry sig om de sina. Vad har tomten i säcken till dig? En härlig opposition mellan Jupiter och Uranus som ger dig glädje.  Du har en underbar julhelg framför dig.

God Jul kära Vädur! 

Oxen

Vintersolståndet och Solens entré i Stenbocken på onsdag skapar ett helt nytt scenario – det här är jordens element. Det är din scen och din sorts energi och du kommer att älska varenda minut av det. Det är jordnära, sensuellt och vackert. Det både luktar och smakar gott och sammantaget lockas gudinnan inom dig fram. Det är mys, pys och för dig sensuella varelse så har Venus position extra stor betydelse. Hon är juste placerad och skickar mysiga kärleksfulla vibrationer åt ditt håll nu hela helgen. Hur Bör du bli orolig för att Merkurius vände retro i ditt 11:e hus? Nej, inte alls. Det kan vara skönt med ett lugnare tempo, lite nostalgi och tillbakablickar hör ju för övrigt årstiden till. Ge dig lite extra framförhållning så kommer allt att gå galant.. Slappna av och njut!

God jul kära Oxen! 

Tvillingarna 

Hoppla! Veckan startar med att din styrare den glada Merkurius lägger in backen och intar ett retrograd läge. Hepp! Du tillhör ju dem som faktiskt blir mer påverkad än andra. Var varlig med dig själv och andra.  Det finns risk att det du säger kan missuppfattas och försök därför att stålsätta dig och att översätta allt som sägs och händer till kärlekens språk. Mars ångade in i Fiskarna idag och det är också en segare position dessvärre. På onsdag morgon har vi vintersolstånd, solen går in i traditionella Stenbockens sfär och att allt följer sitt schema är själva tjusningen. Ja, jag vet att inget av det här är precis vad som fyller dig med jubel! Men kan du inte se det som en lång spavistelse, terapisession eller något? Du behöver verkligen slappna av, skoja, spela spel och sådant med dina nära. Bort med tassarna från datorn/telefonen nu! Om du hittar ditt relaxmode kommer du att få en fröjdefull och härlig jul.

God Jul kära Tvillingarna!

Kräftan

På måndag sker två astrologiska förändringar som faktiskt ändrar klimatet människor emellan. Mars, krigaren, avväpnas helt genom att han träder in i Fiskarna. Phu, det är ett lugn som inträder. Dessutom går Merkurius retrograd vilket i vanlig ordning gör att det saker går långsammare. Båda de här faktorerna bidrar till att du ska finna lugn, harmoni och Julefrid. Det känns skönt att få skriva det här horoskopet till dig kära Kräfta för jag är medveten om att du har varit med om alla sorters prövningar under året. De har kommit till dig i alla former. Positivt sett har det varit utvecklande men, visst! Det är inte lätt för någon att inte hitta lugnet. Okay.. Den här julhelgen hoppas jag att du tar till dig ordet delegera och faktiskt släpper värdinnerollen. Du är inte ensam ansvarig för allt som händer. Dela ansvaret.  Goda Nyheter? Ja, vad sägs om intressanta, härliga oppositionen mellan Jupiter och Uranus som garanterar Julefriden. Njut!

God jul kära Kräftan!

Lejonet 

Måndagen bjuder på överraskningar och ändrade energier som kanske först kan kännas lite aviga och ovana. Mars träder in i Fiskarna och samtidigt vänder Merkurius retrograd. Ja, för många kan det innebära att saker och ting kanske måste planeras om en aning. Men.. det vackra i detta är att den här långsamma, überkänsliga energin öppnar ditt hjärta igen. Romantisk, nostalgisk och generös är du redan av naturen och de fina aspekterna hjälper sannerligen till. Nu kanske du minns en kär vän och kanske låter udda vara jämt och skickar en julhälsning? Härliga Venus befinner sig mitt emot dig och det lockar förstås fram ditt vackraste, mysigaste jag. Minns att kärleken övervinner allt!

God Jul kära Lejonet!

Jungfrun

Du Merkuriusstyrda människa måste nog ge upp ditt kontrollbehov och låta saker bli lite som det blir. Ja! Merkurius går retrograd från och med måndag och dessutom kommer heta Mars att ställa sig i opposition. Aj – det där kan reta upp dig och få dina nerver att ligga på utsidan.  Hoppas att du har några chillpills i en burk undanstoppade någonstans annars får jag rekommendera dig att inta en stoisk hållning till allt som sker.  Inget kan göra mig upprörd måste bli ditt mantra i jul. Kul med Mars? Visst kan man ha det! Viljan, närvaron och sexet blir bättre och starkare. Glimten i ögat och en stor portion med humor kommer göra dig till en lycklig människa i jul!

God Jul kära Jungfrun!

Vågen

Du har så fina transiter nu under helgerna att det är en fröjd att få berätta. Vintersolståndet och Solens entré i Stenbocken den 21/12 får som vanligt dig att vilja mysa lite extra. Det familjen, det sociala utbytet, dekorationer, stil och tradition är ju sådant som du verkligen gillar. Din styrare Venus befinner sig i en fin trigon till dig – flirt, mys och kärlek?  Ännu bättre nyheter är att vi nu och många veckor framöver kommer att få åtnjuta Uranus och Jupiters opposition. Tjohej! Är du kära Våg villig att ändra lite i ditt liv, öppna dig och ta nya steg? Säger du ja är lyckan din under 2017.  Men nu står julen inför dörren och förhoppningsvis finner du ändå lugnet och får njuta.

God Jul kära Vågen!

Skorpionen

Det är de vackra drömmarnas jul Skorpionen för det är saker på gång i ditt andliga drömska 12:e hus.  Merkurius går retrograd på måndag viket gör att du vandrar i minnenas allé och troligen kommer samtalen i jul att innehålla såväl tillbakablickar som nya planer. På måndag går din klassiska styrare Mars in i Fiskarna där han inte kommer fajtas det minsta lilla utan mest bara flyter runt där som en Guppy. Ah! I mina öron låter detta som den ljuvaste musik! Du slipper driva saker och energin är för flummig för att konflikter ska uppstå. Kvar återstår bara julen och kärleken. Venus befinner sig i fin kvadratur till dig och det skapas en underbar stämning.

God Jul kära Skorpionen!

Skytten

Ja – för de rörliga tecknen ser det ut att bli en jul som lutar lite åt det oväntade och kanske även alternativa hållet. Kanske planerar mången skytt att resa bort hellre än att sitta hemma och jamsa bort ledigheten? Nå – det finns lite komiska inslag här i horoskopet och jag hoppas just att du ska kunna ta händelsernas utveckling just på det sättet och inte låta saker störa din inre harmoni. Måndagen bjuder på två saker som kan bidra till vissa komplikationer. Merkurius retrograd förstås och för att toppa av det hela kommer även heta Mars att tassa in i Fiskarna och ställa sig i kvadratur till allt som är du. Om jag får komma med ett råd – gå inte in i för djupa diskussioner om just känslor eller utmanande åsikter precis just nu. Uranus och Jupiter möts på torsdag – det är kul och saker bör hållas på en mysig, avslappnad nivå om det går.

God Jul kära Skytten! 

Stenbocken 

Denna måndag lär väl inte vara någon höjdardag skulle jag tro eftersom Merkurius och Pluto snudd på möts i ditt stjärntecken och den kvicka lilla budbäraren blir så förskräckt att han genast börjar backa tillbaka – vilket i vanlig ordning kan skapa lite kaos. Det lilla eventuella tumultet till trots är det en härlig jul som väntar. Saker blir bättre och bättre ju närmare dopparedagen vi kommer. På onsdag infaller vintersolståndet och det utgör ju Solens månadslånga vistelse i ditt stjärntecken och din tid på året att glittra och komma i fokus. Bäst nu är mötet mellan Jupiter och Uranus som hjälper dig att hålla humöret uppe och smida planer inför en löftesrik framtid. Se till att få en lång och vilsam ledighet.

God Jul kära Stenbocken!  

Vattumannen 

Man kan ana att de senaste veckorna varit extra rushiga för dig och därför kommer de stora förändringarna som är på gång på stjärnhimlen som en så god nyhet. Världen går in i en helt annan energi – det är ett slags kollektivt relaxmode som inträder via Merkurius som vänder retrograd (fet broms) och kaxiga Mars som lämnar din sfär och går in i superkänsliga Fiskarna där det inte är någon action alls att vänta. Mitt tips: Beställ maten på nätet och minimera arbetet! Vintersolståndet och Solens entré i Stenbocken sker på onsdag. Det är en sammantaget en riktigt härlig helg du har framför dig och Venus kärlekens gudinna befinner sig mitt i ditt tecken och stålar ut värme och ett rosenrött skimmer.

God Jul kära Vattumannen! 

Fiskarna

Oväntat nog kommer du att kvickna till när alla andra går ner i varv. Pigga Mars drar igång dina känslor och den här julen fyller  du nog oss alla med häpnad för det är en socialare, gladare och piggare Fisk som tar för sig mer än vi är vana att se. Merkurius retrograden drabbar ju förstås dig på samma sätt som den gör för alla rörliga tecken. Personligen tycker jag att det är idealiskt med en retrograd såhär lagom till helgerna. Det skänker tillbakablickar och lite mysig stämning faktiskt. Räkna med att saker och ting tar mer tid än vad du har lust att ge och försök att inte bli frustrerad. Mys med släkt och vänner och ha kul!

God Jul kära Fiskarna!

 

På Himlavalvet vecka 51

18 december, 2016 5 kommentarer
På himlavalvet

Annonsen laddas.

create-a-magic-christmas-night-in-photoshop-tutorial_featured_900

På Himlavalvet – Vecka 51

Ja – nu är det bara några dagar kvar fram till jul och jag hoppas att ni precis som jag tycker att det är underbart med Julen, vintern, lugnet och traditionerna. De närmaste dagarna har vi drastiska förändringar på stjärnhimlen som jag verkligen hoppas omöjliggör en alltför stressig julhelg. Att Mars går in i Fiskarna och Merkurius samtidigt går in i retrograd är ju verkligen som att kasta sig på nödbromsen. Ja, sedan förstås har vi ju Vintersolståndet och Solens entré i Stenbocken på onsdag som ger en härligt jordad, stabil och mysig bakgrund. Det kommer att bli en underbar jul i år Gott Folk! Jag hoppas att ni alla vilar ut och njuter av ledigheten..

GOD JUL!

SOLEN I STENBOCKEN

Nu går solen in i det kardinala jordtecknet Stenbocken. Det  tillhör jordens element där Saturnus är styrare. Nu blir vi  praktiska personer, realister och en människor som gärna vill ha stabilitet och trygghet runt sig. Familj, traditioner och harmoni blir viktigt nu och vi söker trygghet och bekräftar varandra i kärlek. Solen i Stenbocken

MÅNENS FÄRD

Perioden börjar med månen i Jungfruns tecken måndag – tisdag, går igenom Vågen under onsdag – fredag och under lördag och söndag befinner sig månen i Skorpionen.

MERKURIUS I STENBOCKEN

Ja, nu på måndag går Merkurius in i årets sista retrograda period som börjar på 15° Stenbocken och han kommer att backa tillbaka till 28 grader Skytten innan han vänder tillbaka. Lagom till jul väljer den gudomlige budbäraren Merkurius att gå retrograd! Det kan tyckas vara dålig timing men jag tror att det är perfekt! Planeten styr kommunikation, resor, transporter och teknologi mm. Merkurius är retrograd 19/12 – 8/1 2017.

VENUS I VATTUMANNEN 7/12 – 3/1. Det är en märklig position för kärlekens gudinna att befinna sig i ett fast, lufttecken och hennes passionerade natur tonas ned och hon får framstå som en intellektuellt högstående varelse med djuplodad kunskap och smarta kommentarer.
Det här är en tid då tankar och ideologier smids och planläggs. Vi människor gör upp scheman och handlingsplaner. Nu gillar vi att bli hörda, respekterade för våra åsikter. Venus i Vattumannen

MARS I FISKARNA

0° – 4° i Fiskarna. Nu med den nya positionen hamnar den eldiga planeten rakt ner i vattnet och blir avkyld och tappar farten.  Han kan inte uttrycka sig aggressivt och tufft här. Eld + vatten skapar som bekant ånga. Krigaren lägger ifrån sig svärdet och känner in, avvaktar och upptäcker helt nya sidor av sitt varande. Mars i Fiskarna slåss inte, det är inte ens de fredlige krigarens väg vi pratar om. Försvaret, initiativet och motivationen är mer eller mindre nedlagt i Fiskarna. Det är Peace, Love & Understanding som gäller. Mars i Fiskarna

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 19°- 20° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus – bägge på 20°. Jupiter i Vågen

SATURNUS I SKYTTEN

Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 19°- 20° under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd. Nu på 20° R i Väduren och befinner sig i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat. Nu befinner sig Uranus och Jupiter i en exakt opposition till varandra.

Neptunus:  Nu är den andliga planeten 9°i Fiskarna. Nu blir det lättare att finna sanningen inom oss själva, få intuitiva vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig. Nu befinner sig också Södra Noden konjunkt Neptunus. Det pekar på behovet att rena och heala det förflutna. Spännande är att Tisdagens nymåne i Skytten kommer att befinna sig i kvadratur till noderna och Neptunus.

Pluto:  Pluto börjar ta fart framåt och rör sig ca 16°31.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är alltid förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor. Den här veckan befinner sig Jupiter i kvadratur till Pluto och Tjohej! Transformationsprocesserna fortsätter

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 20° i Fiskarna.

Noderna befinner sig 5° i Jungfrun/Fiskarna nu.

Den norra månnoden kallas Drakens Huvud och den handlar om utvecklingen och nya upplevelser.
Den södra noden tillhör det förflutna, tidigare liv och karma. Dess position manar till renande och helande av det förflutna.  Neptunus befinner sig nu i konjunktion med den södra noden och detta om något är signifikant för nu går jorden in i en enorm healingprocess.

 

Uranus opposition Jupiter

18 december, 2016 13 kommentarer
Astrologi

Annonsen laddas.

aw_frankensteinUnder december och stora delar av 2017 kommer Uranus i Väduren och Jupiter i Vågen att vara exakt mitt emot varandra.

Politiska Uranus står för nya tankar, utveckling, forskning och i bland även revolution. Planetenergin manar oss till att bli fria, klippa band och överraska. Jupiter å sin sida expanderar allt han vidrör och kommer i närheten av. Energin påverkar positivt tron på oss själva och våra möjligheter. . Tillsammans skapar detta  en spännande och utmanande tid för mänskligheten. Det kan vara en överraskningarnas tid som innehåller moment av tvära kast, oförutsägbarhet och överraskning.

Om du är född i Vågen eller Vädurens tecken (eller kanske Kräftan och jupiter-opp-uranusStenbocken) kan 2017 vara året som manar dig till att ta nya steg i livet. Det blir ett roligt och inte för en sekund ens långtråkigt år som innehåller äventyr, resor, nytänkande, utbildning och personlig utveckling. Oppositionen skapar mod, stimulerar viljan till att ta nya kliv i livet. Kanske är det din karriär eller dina intressen som kommer att utvecklas starkt. Våga och Vinn!

Det här kan också locka fram rebellen i dig! Du kan komma med nya glittrande idéer, kanske kämpa politiskt eller på annat sätt för sakfrågor. Nu ska folk få se vart skåpet ska stå!