Merkurius retrograd

Natten till fredag 23/3 kl 01:20 Vänder Merkurius, den gudomlige budbäraren, retrograd i Vädurens tecken. I 24 dagar backar han och detta är den 1:a av de  retrograda perioder som vi har under året.

Jepp – det kan vara lite svårare att navigera i livet nu. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.

Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt – är de vanligaste råden man får höra.

Men man kan också välja att se att vi nu får möjlighet att andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare under året. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet!

Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

Lite datum att lägga på minnet..

 • Merkurius retrograd den 23/3  ca kl 01:19 på 16°54 i Väduren
 • Merkurius vänder direkt den 15/4 på 04°47 i Väduren.
 • Merkurius är tillbaka på 16°54 i Väduren den 3/5.

Merkurius färdas totalt 3 gånger över en och samma punkt innan

processen är över. Så de ljusblå områdena i almanackan är förfasen till retrograden. Det lila området visar när planeten bromsat in och i princip är stillastående. De röda dagarna (nu) är då när Merkurius verkligen vänder retrograd. Det  rosa området visar perioden när Merkurius backar. Bruna rutan 15/4 är dagen han vänder direkt. Det beige området visar hur lång tid det tar innan Merkurius är tillbaka på den punkt där han började backa och processen är avslutad.

 1. Fyyyy F-N……. ska skiten hålla på ända fram i Maj!!!
  Retrograd måste väl ändå vara Djävulens påfund :/

 2. Nämen så lägligt för mig att jag reser bort en vecka med ungarna i början av april och landar fredag den 13 😅👍

 3. Inte helt enkelt för en tvilling vars arbete är att kommunicera. Men jag märker att alla retrograder tar olika hårt och jag har bestämt mig för att just denna får hålla sig på mattan. För jag behöver det nu. Så det så.

  Kramar och tack för klokskap!

  1. Jag åker på 30 års kalas med min älskade dotter till Island , för att vi tillsammans ska bla få uppleva att bada i källorna och naturligtvis rida på Islands hästarna. Ja mina vänner det blir spännande vad denna resa har att komma med 🤗❣

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..