På Himlavalvet – Vecka 18

30 april, 2017 Skriv en kommentar
På himlavalvet

Avser tiden den 1 maj – 7 maj, 2017

Spiritual-Enlightenment-Universal-Oneness-Vibrational-Leap

Åh, sköna Maj.. Detta år är du verkligen efterlängtad och mer än välkommen! Som vi har väntat på sol, värme och lite glädje för det har varit mer än snurrigt i stjärnhimlen 2017.

Astrologiskt är detta en lättnadens en tid när vi kan pausa och andas ut lite. En tid när den inre stressen som många upplevt lugnas, när piskan som drivit oss framåt i arbete och ekonomi minskar! Förvirringen som legat i luften kommer också att avta när Merkurius vänder direkt. Följ med mig i texten här så ska jag förklara hur..

SOLEN I OXEN         

SolenNär Solen rör sig igenom vackra Oxens tecken vaknar naturen till liv, blommor slår ut och den späda grönskan börjar spira. Att det är Venus som styr tecknet kan ingen missa eftersom beviset på hennes bländade skönhet finns precis överallt.  Våren här och det är en njutbar, sensuell och jordnära stämning som erbjuds. Oxens energi är ytterst målinriktad och envis men och ändå sensuell och mysig. Musik, dans, kulturintresse och livets goda är också Oxen.

MÅNENS FÄRD

elak halvmåne

På måndag den 1/5 möter Månen i Kräftan kaxigt nog Pluto i opposition och Uranus senare på dagen även Uranus i kvadratur. Det känns ju lite ballt att det är så vild och uppviglande energi till första maj. Om någon vill ryta till och säga ifrån är detta tillfället! Att Uranus samtidigt möter Merkurius understryker ju detta ytterligare. På tisdag – onsdag färdas månen igenom Lejonet där hon den 3/5 bildar sitt första kvarter. Månen är tilltagande och växer sig nu allt större. Tors/fredag är det tid för Jungfrun. Natten till söndag tar sig månen in i Vågen och möter där upp med underbara Jupiter. Så harmoniskt slutar vår vecka.

MERKURIUS I VÄDUREN DIREKT

Merkurius DriektDet är inte utan att det är passande att åsiktsrika Uranus är konjunkt Merkurius nu 1:a maj och är med och väcker tankar och opinion!  När en personlig planet stöter ihop med en av de yttre planeterna färgas dess energi tillfälligt och den för med sig den yttre planetens energi till dess processen är avslutad. Om det är någon som undrar varför Merkurius-retrograden varit så synnerligen konstig och förvirrande så beror detta på att Merkurius fört med sig Uranus energi hela tiden och gör det fortfarande. Ja, vi vet ju alla att Uranus är en riktigt obstinat, nytänkande knäppskalle som får det att spraka till i skallen på folk. Ur hans energi kan såväl galenskap som geni födas.  Nu vänder Merkurius strax rätt men det är inte över helt förrän den 20/5 när Merkurius är ute ur skuggan.

Läs i lilla tabellen nedan så ser du exakt var vi befinner oss:

 • 26/3 möttes Merkurius med Uranus
 • 31/3 – Merkurius in i Oxen
 • 10/4 – Merkurius Retro på 4° i Oxen
 • 20/4 – Merkurius in i Väduren
 • 27/4 – Merkurius Retrograd i konjunktion Uranus
 • 3/5  – Merkurius vänder Direkt på 24° Väduren
 • 8-10/5 Merkurius konjunktion Uranus på 25° Väduren
 • 16/5 – Merkurius in i Oxen
 • 20/5 – Merkurius är tillbaka 4° Oxen, äntligen ute ur skuggan och tillbaka på samma punkt han var när han började sin retrograd.

VENUS I VÄDUREN

Venus i SnäckaVenus har verkligen varit i blickfånget totalt dominerat skeendena denna vår. Hon har på grund av en lång retrograd period, mött Solen, försvunnit ner i underjorden, återuppstått som Morgonstjärna och en ny 8-årig cykel har påbörjats i Väduren. Det är en pånyttfödelse i relationer.

I detta har det också varit så att  Saturnus sedan i februari månad haft en kvadratur på gång. Den återaktiverades i april när Venus åter steg in i Fiskarna. Den processen har låst henne och många människor har haft det lite kämpigt med sina kärleksliv. Den där jobbiga kvadraturen löstes upp nyligen upp genom att hon lämnade Fiskarna och återkom till Venus i Väduren. Nu gott folk kan vi i Maj uppleva Venus direkt, återfödd och utan några band alls. När hon träder in i Oxen i juni månad kommer lyckan att vara komplett för henne. Venus trivs inte så bra i Väduren (men hennes närvaro är ju så kul för Vädurarna).

 • 3/2 – Venus in i Väduren
 •  4/3 – Venus Retrograd på 13° i Väduren
 • 3/4 – Venus in i Fiskarna
 • 14/4 – Venus Direkt på 26° Fiskarna
 • 28/4 – Venus in i Väduren igen!
 • 18/5 – Venus är tillbaka på samma punkt där hon började Då är Venus ute ur skuggan.

MARS I TVILLINGARNA

Mars SymbolMars har nu hunnit ta fart och kommer under veckan att röra sig från 6°- 11° i Tvillingarna. Nu blir det full rulle och ni som är födda i rörliga tecken kan känna av hur tempot i skeendena vevar igång. Det är mycket gynnsam, rolig luftkänsla med i bilden nu så ut och sätt igång era liv! Det skapas en fartfylld, social och pigg energi som alla kommer att kunna känna av. Mars i Tvillingarna

JUPITER RETROGRAD I VÅGEN

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Retrograda Jupiter är nu 15° 27 i Vågen och backar till 9/6. Jupiter i Vågen  

SATURNUS RETROGRAD I SKYTTEN
Saturnus har nyligen hamnat i hetluften och får massor av uppmärksamhet i horoskopet. Han är mitt i det galaktiska centret på känsliga 27° 01 i Skytten och dessutom retrograd. Han är inte den roligaste av planeter men han hjälper oss till insikt och personlig utveckling. De som är födda i slutet av tecknet Skytten, samt förstås alla ni som är födda i slutet av Fiskarna, Tvillingarna och Jungfrun – Ni kommer alla att känna att Tidens Gud räcker håller fram klockan och visar att det är dags att fatta nya viktiga beslut, ta nya kliv i livet och att växa som människor.  Saturnus i Skytten 

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

URANUS Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 25° 47 i Väduren. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

Han har nu separerats från Solen och är för närvarande inte längre sammankopplad med varken Jupiter eller Pluto.

NEPTUNUS Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 13°50 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO RETROGRAD 20/4 – 28/9 2017

Retrograda Pluto rör sig sakta bakåt och når 19°24- 19°20 nu. Under de kommande fem månaderna jobbar Underjordens Härskare i det fördolda och han kommer att backa till 16° innan han vänder direkt igen. Visst, Pluto opererar alltid i det fördolda även när han går direkt, men det är i tider som dessa som vi verkligen tappar möjligheterna att förutse hans nästa drag så det finns stor anledning nu att hålla ögonen vidöppna, granska människor motiv och inte tappa vår egen sanning och innersta kärna.

KIRON den sårade helaren har hunnit ända fram 27° 37 i Fiskarna nu. Kiron jobbar för fullt dra fram alla sår och underlätta läkning hos alla dem som är födda i Fiskarnas sista dekan (eller har någon annan personlig planet här). Förstås gäller detta också alla dem som har sin natala Kiron här i sina födelsehoroskop.

Månens Noder: befinner sig 01°33 i – 00°20  Jungfrun/ Fiskarna. 9/5 skiftar noderna över till Lejonets tecken. Oh! Sista dagarna innan det stora skiftet äger rum!