Allt du behöver veta om förmörkelser

23 februari, 2017 4 kommentarer
Astrologi

solförmörkelse

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FÖRMÖRKELSER:

Sol och månförmörkelser har används inom astrologin i tusentals år men först under detta århundrade används de i våra egna personliga horoskop – för att se sambanden och förstå att de är ytterst viktiga katalysatorer till förändringar.

Förmörkelser är mycket intressanta och roliga att syssla med eftersom de har en tendens att vara både kraftfulla, omskakade, dramatiska och väldigt ofta underbara och roliga. Men visst – de kan också orsaka utrensningar.

Hur tungt och svårt livet än kan kännas är kärleken den största och enda fundamentala sammanlänkande kraften som finns.

Det finns ingen slump i universum. Allt sker av ett högre syfte än vad vi människor tror. Vi kan tappa sugen och tycka att det är svårt att se att den stora planen men Universum vill att vi ska växa och utvecklas.

När människor går igenom svåra händelser – exempelvis förlorar ett jobb, en partner, en vän, eller ett boende eller vad det kan vara känns det oftast fruktansvärt i stunden det händer, men.. Ibland behöver det bara gå lite tid innan man inser att det skedde var den största lyckan! Kanske det bästa som kunde ha hänt!

Eklipser

Förmörkelserna fungerar som väckarklockor och pang.. plötsligt kan förutsättningarna förändras och saker vi trodde på kanske kullkastas då situationen blir en helt annan exempelvis. Det kan vara ett nytt erbjudande, en chans, en ny möjlighet som plötsligen dyker upp. Vi kan utan att överdriva påstå att eklipserna bidrar till snabb och kraftfull förändring.

Varje Fullmåne och Nymåne – det är sådana viktiga passager för människor. Tillfällen när saker kommer till och när annat avslutas. Detta är naturliga delar i den mänskliga erfarenheten som vi alla måste ha för att kunna evolutionera och växa.

Vid förmörkelserna är den nystartande eller avslutande kraften så otroligt stark. Det är som att energin är upphöjd i 10 minst! Varje sådant tillfälle är ett erbjudande till människan att öppna ett nytt kapitel i sitt liv.

Nymånar är tillfällen för nystart. Här öppnas nya vägar och möjligheter för oss. Solförmörkelse kan endast ske vid nymåne. 

Fullmånar är tillfället när saker och skeenden kommer till avslut och här lämnas sedan plats för nya möjligheter. Månförmörkelse kan endast ske vid en fullmåne.

Om du tillhör dem som har din Sol, Måne eller Ascendent inom 5° före eller efter Mån eller Solförmörkelsens exakta grad så kan man säga att detta är ett SUPERMÖJLIGHET till förändring för dig. Se det som en chans och en öppning!

DET FINNS TVÅ OLIKA SORTERS FÖRMÖRKELSER:

Om du redan kan grunderna och förstår hur förmörkelserna fungerar kan du hoppa över det här avsnittet…

91230-004-6E0EA502Vid solförmörkelsen står månen står mellan solen och jorden, skär på så sätt av ljuset ifrån solen. När detta sker – för vi ju den där klassiska bilden som ser ut som ett öga. Det är solen som för några minuter täcker solen och det blir för några magiska minuter helt mörkt på jorden.

Vid månförmörkelsen står jorden mellan månen och solen och hindrar på så sätt solljuset att skina. Månen har ju inget eget ljus utan dess sken är en reflektion av Solljuset. Vi dessa förmörkelser “försvinner” månen. Det kan bara infalla en månförmörkelse under Fullmåne.  Dessa kan också ha olika grader emellan sig – vara Totala, Partiella, Penumbral osv beroende på vilket sätt de kommer att täcka solen.

Eklipserna kommer alltid i par med två veckors mellanrum vid både nymåne och fullmåne och totalt har vi fyra stycken per år – vissa år till och med 5 stycken.

De kommer i par och dyker upp i ett tecken och sex månader senare följs den upp av en förmörkelse tecknet mitt emot.

De tillhör serier som är länkade till en samma axel. Under en tvåårsperiod är det två serier pågår samtidigt. Vi hade nyligen en månförmörkelse i Lejonet. Den kommer om sex månader att mötas upp med en solförmörkelse i Vattumannen – för nu är det den här serien som kommer köras.

2014

 • Total månförmörkelse 15/4 på 25° i Vågen 16
 • Solförmörkelse 29/4 på 8° i Oxen 52
 • Månförmörkelse 8/10på 15° i Väduren 05
 • Solförmörkelse 23/10 på 0° i Skorpionen 25

2015

 • Total solförmörkelse 20/3 på 29° i Fiskarna 27
 • Total månförmörkelse 4/4 på 14° i Vågen 24
 • Solförmörkelse 13/9 på 20° i Jungfrun 10
 • Total månförmörkelse 27/9 på 4°i Väduren 40

2016

 • Total solförmörkelser 8/3 – på 18° i Fiskarna 56
 • Månförmörkelse 23/3 – på 3° i Vågen 17
 • Månförmörkelse 18/8 – på 25° i Vattumannen 52
 • Solförmörkelse 1/9 – på 9°i Jungfrun 21
 • Månförmörkelse 16/9 – på 24° i Fiskarna 20

2017

 • Månförmörkelse 10/2 – på 22° i Lejonet 28
 • Solförmörkelser 26/2 – på 8° i Fiskarna 12
 • Månförmörkelse 7/8 – på 15° i Vattumannen 25
 • Total solförmörkelse 21/8 – på 28° i Lejon 53

Den 23/3 2016 hade det ägt rum sex förmörkelser i Vädur/Vågen serien.

Nu är det som ni ser Vattuman/Lejon serien som körs här på stjärnhimlen.Fiskarna-Jungfrun serien avslutas också den 26/2, 2017 då den sjätte förmörkelsen infaller.

Dessa serier kommer tillbaka med ca 19 års intervaller och upprepar sig igen.

Ett exempel taget ur mitt eget liv:
clip_image001

I den inre cirkeln ser vi mitt eget personliga horoskop. I den yttre cirkeln ser vi den aktuella månförmörkelsens horoskop.

Vi ser också att detta var också under det kardinala storkorsets tid så som ni ser finns ett riktigt smaskigt storkors med centralt i bilden.

Vad jag vill att ni ska lägga märke till gott folk – det var att Södra Noden passerade min Sol den dagen – samt att den totala månförmörkelsen ägde rum väldigt nära min sol.

Den här dagen hände det MASSOR i mitt liv! Jag  skrev ett inträdesprov till en utbildning jag sökt. Jag klarade det! Men samma dag blev jag också kontaktad Damernas Värld och jag blev erbjuden arbetet som bloggare på Bonnier Media.

Det här med bloggen har verkligen ändrat mitt liv positivt – jag älskar den! – så jag vill inte att ni ska vara rädda gott folk för de förändringar som förmörkelserna skapar.

MUNDANE ASTROGLOGY

Visibility_Lunar_Eclipse_2014-04-15

Ja, som ni ser här på kartan var den här förmörkelsen inte synlig för Sverige alls den där aktuella månförmörkelsen 15/4 2014.  Ändå hade jag hur kul som helst den här dagen.

Den här typ av rapporter är intressanta för dem som förutspår vilka områden som ska komma att påverkas. Var ekonomin kommer att bli bra – eller dålig. Var det blir krig eller fred, jordbävningar och liknande. Den här delen av astrologin intresserar mig väldigt lite men jag tänkta att jag borde nämna den i alla fall.

Horoskop – Vecka 8

20 februari, 2017 19 kommentarer
Astrologi / Veckans Horoskop

mermaid-730432_960_720Väduren

Nu lever Väduren livets glada dagar och njuter till fullo av att ha mysiga Venus och inspirerande Mars vid sin sida. Den ena drar in dig i intressanta, sociala sammanhang medan Mars eldar på skeendena, sätter hjärtat i brand och ger plötsliga infall. När Mars är med i bilden finns där ingen tvekan. Viljan och lusten är stor och om du inte redan har satt kursen emot nya mål kan mycket väl söndagens nymåne i Fiskarna med sin solförmörkelse vara tillfället som får allt att ändras. Eftersom den råkar infalla exakt samma dag som kaxiga Mars möter upp med oförutsägbara Uranus vill jag dock mana till ett visst mått av försiktighet. För den känsliga kan det i värsta fall resultera konflikter så håll en lite lägre profil i fredag – onsdag veckan därpå.

Oxen

Säga vad man vill om det två kommande veckorna – de är varken lugna eller normala. Under veckan riggas skeendet, planeterna kommer i position och på söndag – smäller det! Ja, vad jag menar är att då infaller årets mest dramatiska nymåne + eklips i ditt sociala 11:e hus så.. Ett varningens ord på väg, det är inte bästa tillfället att ha med folk att göra. Extremt nog bildas ett samtidigt kardinalt T-kors (en spänd energi)  som gör allt väldigt oförutsägbart.  Det kan precis lika gärna bli så att det pang.. sker ett mirakel som att marken under dig skakar.

Tvillingarna 

Din styrare Merkurius rör sig igenom Vattumannens sista grader under veckan och det är en positiv grundkänsla och du är gladare än på länge. Rörliga, trendkänsliga du är som vanligt först på banan att snappa upp nya tankar och idéer. Samtidigt men bakom ridåerna har scenen bytts ut och det blir vi varse till helgen när verkligheten är en helt annan. Merkurius skiftar då över till Fiskarna ingår i det feta stellium bestående av 6 planeter som bildats. Alla dessa punkter blir direkt berörda av nymånen och eklipsen. Kopplingen mellan nymånen, Kiron, noden (ödet, karmat) gör att gamla sår kan läka, helas och du kan gå vidare som en starkare person.. Det är troligt att du nu öppnar dig emot någonting nytt och stänger dörren bakom dig till en annan episod som nu avslutas.

Kräftan 

Nu aktiveras det rätt uttjatade kardinala korset igen och du kära Kräfta dras naturligtvis med till fullo oavsett om du vill det eller inte. Kombinationen Mars, Uranus, Pluto, Jupiter är magstark för precis vem som helst – eftersom de alla är extrema planeter som tar fram det bästa eller det värsta i människan och det finns en stor dos innovation, påhittighet och mirakel med i bilden också är det faktiskt omöjligt att säga vad som ska ske. Söndagens nymåne+ eklips infaller i ditt 9:onde hus och stora förhoppningar och nya möjligheter öppnas för dig nu och sex månader framåt. Låt fantasin flöda och ta till dig de nya influenserna som kommer till dig.

Lejonet 

Den här veckan smyger igång men och känns till en början mest småputtrig och trevlig. Ja, detta är lugnet före stormen för helgen bjuder på årets mest dramatiska tema. Det är T-kors, Nymåne och eklips – allt på en gång och det är inga små känslor som triggas här. I ditt fall är det hemligheternas kammare ditt 8:e hus – det innersta i ditt hjärta, kärleken, passionen som påverkas av eklipsen. Det är viktigt att du tar ställning i en känslomässig fråga som du har stött och blött bra länge nu. Att eldiga Mars möter äventyrliga Uranus i vilda 9:e hus gör att jag hoppas att du inte låter saker gå över styr. Ditt varma hjärta har ju svårt att hantera känslomässiga berg och dalar. Om du måste välja – välj dig Leo. Sätt dig själv i första rummet. 

Jungfrun 

Nu kära Jungfru vill jag förbereda dig på att trevlig, rätt standard vecka väntar. Till helgen ändras klimatet tvärt och nu kan i princip vad som helst kan hända för söndagens nymåne/solförmörkelse är dramatisk och lyser upp ditt sjunde hus. Många kul planeter är inkopplade i det här så flirt, framgång, lycka, tur – vem vet? En förmörkelse indikerar att härifrån och sex månader framåt är det nystart som gäller.. Det här är absolut bästa tiden att göra sin ”move” oavsett det är kärlek eller business det gäller.. Finns det risker? JA! Absolut men du kan inte ta hänsyn till det nu.  Kan precis lika gärna vara tursamt och väldigt karismatiskt, dynamiskt och livsstils förändrande.

Vågen

Hade du börjat tappa tron på Jupiter? Inte då – trots sitt retrograda tillstånd är han i allra högsta grad aktiv i helgens superintrikata T-kors när allt som är du triggas. I ditt relationshus möts Venus och Mars med plötsliga Uranus vilket kanske lockar dig ut på hal is känslomässigt. Men å andra sidan Vågen – om kärleken inte vore just sådan att hela ens inre väsen står på spel – då skulle den ju inte vara så intressant. I Fiskarnas tecken och ditt sjätte hus kommer ett helt hov av planeter befinna sig på söndag då årets absolut mest dramatiska nymåne och förmörkelse infaller. Det kan vara dags för en omstrukturering av ditt arbetsliv och hitta en jämnare balans mellan hur du fördelar dina gracer. Det är viktigt att du hittar det som fungerar för dig så att du mår optimalt.

Skorpionen

Det fylls på med planeter i Fiskarna, lite allt eftersom fram till på söndag då nymånen och solförmörkelsen äger rum i ditt dramatiska och kreativa 5:e hus. Wow! För dig som har ett så levande känsloliv och kreativiteten så tätt bunden till din livsnerv är nymånen verkligen en energiboost. Du får saker att hända och människor att komma till dig genom ett positivt tänkande om situationen. Om du träffar någon speciell under de kommande 6 månaderna kan det visa sig vara helt rätt. Men.. samtidigt som allt detta händer blir båda dina styrande planeter – Pluto och Mars inblandade i ett kraftfullt och kanske även turbulent T-kors tillsammans med Jupiter och Uranus. Det är explosiva energier inblandade i det här och i värsta fall kan det vara droppen som får bägaren att rinna över. Vi andra duckar och darrar i din närhet Scorpio.

Skytten 

För dig som är född i ett rörligt tecken kommer det att vara en riktigt spännande vecka. Nå, må vara att de första dagarna är lite väl vanliga men.. när allt fler planeter ansluter sig till Fiskarna och bildas ett stellium, dvs en hel klase planeter som skickar mysig, kärleksfull energi åt ditt håll. Allt skulle kunna ha fortsatt såhär underbart om inte nymånen medförde en solförmörkelse. Det är en superstor indikator på att ditt liv kommer att gå in i en förändringsfas. Dessutom aktiveras det kardinala T- korsets igen och nu kommer Jupiter (som är retrograd) att bli starkt påverkad. Ytterligare ett tecken på att kaos och tumult mullrar i bakgrunden. För dig är det hemmet, fjärde huset som är i gungning. Ska du nu resa eller flytta igen?

Stenbocken 

Det är stora grejer i görningen igen och vårt kära kardinala kors aktiveras under veckan när heta Mars, dag för dag, kommer ett snäpp närmare Uranus och på söndag träffas de. Ja, naturligtvis är det ingen ko på isen för dig. Visst, samma procedur som förra gången men.. möjligen är just detta T-kors lite aggressivare än de föregående. Om det är något som du kära Stenbock blivit expert på sedan 2008 så är det krishantering. Att vi precis samtidigt har en nymåne + eklips gör det så mycket mer dramatiskt. Just när det gäller så här stora skeenden är det omöjligt att förutse vad som ska hända. Det finns en stor del innovation och mirakel med i mixen.

Vattumannen 

Merkurius har sin sista vecka i ditt tecken nu. Passa på att träffa vänner, umgås och prata nu när dina relationer flyter smidigt. Särskilt den som jobbar inom försäljning kan ha väldigt bra flöde som förhoppningsvis påverkar din ekonomi till det bättre. Det skulle inte förvåna om du vid denna tid får goda resultat eller nyheter som gör at du kan få din ekonomi att blomstra. I Väduren och ditt pratglada tredje hus smyger Mars sig allt närmar Uranus och på söndag är de båda exakt på samma fläck – Oh! Det är en explosiv position och ett tips till den som vill verka för fred och folkhälsa – håll dig på din kant under söndagen och försök att inte reta upp dig. Det är så lätt att säga lite mer än man avsett och hamna i ett oönskat meningsutbyte.

Fiskarna 

Många av er har önskat sig att en ny cykel ska börja, att inspiration och lust till livet ska infinna sig – och sannerligen, nu har processen startat! Solen befinner sig sedan i lördags i ditt tecken och nu fylles ditt liv med värme och aktivitet. En galet intressant vecka väntar dig och du kan räkna med att befinna dig i händelsernas epicentrum en månad framöver. Innan veckan är över kommer hela 5 planeter + månknuten vara aktiverade i Fiskarna. På söndag möts Solen och Månen i Fiskarna och i samma stund sker också en solförmörkelse. Varje nymåne är en indikation på en nystart, att den infaller i ditt eget tecken gör det hela personligt, det är DIN, nystart. Förmörkelsen gör det hela otroligt mycket starkare.

 

På Himlavalvet – Vecka 8

19 februari, 2017 8 kommentarer
På himlavalvet

solar-eclipse-pisces-3På Himlavalvet – Vecka 8

Tiden den 20 – 26 februari 2017

Hallo Darlings! Jag har i princip hur mycket som helst att berätta för er för jag befinner mig fortfarande på astrologikonferensens i Baltimore. Under en vecka har det hänt mer än vad det brukar göra på två år i mitt liv. Jag går på föreläsningar ifrån morgon till kväll och är så extremt inspirerad att det är svårt att hålla det inom mig, men sinom tid kommer jag, pö om pö, att berätta allt.

Det här är inte en alldaglig och lugn vecka vi har framför oss. Det är snarare veckan när vi går igenom ett enormt, häftigt, färgsprakande energiskifte, det är eld och vatten som möts.

I Väduren befinner sig Uranus, Mars och Venus. Vårt dramatiska T-kors aktiveras igen rejält genom en extrem, igångsättande nymåne i Fiskarna den 26/2  – som samtidigt också är en solförmörkelse. Men det är ju inte bara det.

Heta Mars är denna dag i exakt konjunktion med Uranus, de två står i opposition till Jupiter och dessutom är alla dessa tre också i kvadratur till Pluto. Även om T-korset inte är exakt pga att Pluto inte är exakt gradmässigt – kan jag garantera att detta kommer att kännas rejält ändå. Bomber och granater – för nu smäller det. Det är en spektakulär tid, ”the shit hits the fan” skulle mina kollegor här kalla det.

Räknar vi in Kiron och södra noden så kommer vi på söndag när Nymånen + Solförmörkelsen infaller att ha ett rejält stellium med inte mindre 6 viktiga på rad. Merkurius, Noden, Månen, Solen, Neptunus och Kiron i Fiskarna.

Lilith, den svarta månen, Adams första hustru, som fördrevs ur paradiset för att hon inte ville lyda. Med andra ord.. Black Moon Lilith, är alla badass, äventyrliga tjejers egen planet. Jag brukar inte ta upp henne i mina Himlavalvet vilket jag kanske jag borde..  Märker att allt fler människor anser att Lilith är en betydande faktor att räkna med.

Jag har börjat plugga evolutionär astrologi så det kommer att bli lite nya tankar här i bloggen ska ni få se. I tisdags skiftade kaxiga BML in i Skyttens tecken och här kommer hon att slå näven i bordet och säga ett sanningens ord. Här hyllar vi sanningen och frågor runt tro, etik och moral kommer att dras till sin spets.

SOLEN I FISKARNA                         

Solen befinner sig i Fiskarnas vattenrike sedan i lördags. Med Solen i Fiskarna, blir klimatet lite mildare, vi söker det andliga, den villkorslösa kärleken. Det handlar mer om att känna in, att existera tänka och drömma. Neptunus är styrare här.

Man säger att du som är född här har den samlade erfarenheten av alla stjärntecknen inom dig. Därför reagerar du inte lika själviskt och direkt som andra tecken.. tvärt om. Du har förmågan att se saker ur ett större andligt perspektiv än andra. Inkännande, sensitiv, stark, omtänksam kan du känna in andras behov innan de ens är uttalade. Andlig, intuitiv och fantasifull är andra ord som brukar komma upp direkt när man ska beskriva dig.

MÅNENS FÄRD

Månen bildade sitt sista kvarter i lördags Skytten i lördags. Tisdag – onsdag är hon i Stenbocken och hon är avtagande dvs månskivan blir mindre och mindre. På torsdagkväll går in i mörkermånefasen när allt släcks ner och ingen måne alls finns på himlavalvet.  Fredag och lördag är månen i Vattumannen. Man skulle lätt kunna luras till att tro att detta är rena rama lugnet. Ja, grundregeln är ju att vi ska släppa allt det gamla och förbereda oss för ett nytt månvarv om det inte vore så att energin byggs upp till ett klimax på alla andra håll och kanter i horoskopet. Söndagen 26 februari infaller NYMÅNEN och EKLIPSEN på 8°12 i Fiskarnas tecken ca kl 15:58 enligt mitt dataprogram här.

MERKURIUS I VATTUMANNEN

Merkurius 20° –  01° i Fiskarna. Merkurius befinner sig i luftiga Vattumannen – där det är ”högt i tak” och hans innovationer, smarthet och listiga infall kan tas till vara och kanske även transformeras till någonting ännu större. Det är en superbra tid för inlärning exempelvis. Här kommer debatten att helt enkelt vara lite smartare. Merkurius i Vattumannen

VENUS I VÄDUREN

Vackra Venus har nu hunnit 10° – 12° in i Väduren. Det är en ganska kaxig placering eftersom Gudinnan inte bara kan vifta med ett lillfinger och förvänta sig allt ska serveras henne. Nu tar hon själv initiativ och ser till att det händer grejer runt henne! Härligt! Venus i Väduren

MARS I VÄDUREN

Heta Mars är på topphumör nu och rör sig 17°- 21° in i tecknet i kvadratur till Pluto och kommer fram till söndag befinna sig i exakt konjunktion med Uranus och opposition till Juptier! Oh!! Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. Mars i Väduren

JUPITER I VÅGEN

Ja, Jupiter i retrograd – vilket jag faktiskt tycker är ganska skönt. Man hinner integrera allt som händer och sker inom sig. Jupiter kommer backa härifrån, ända fram till den 9/6.

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting.

I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position. Jupiter i Vågen . Under veckan är Jupiter 22°50 – 22°30 i Vågen i Jupiter opposition Uranus

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 26°10 – 26°35 under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 21°59 i Väduren, öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Han är på väg emot framtiden igen!  Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra vilket är underbart.

Neptunus: Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 11°35 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 18°43 i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 23°43 i Fiskarna.

Kiron och Fiskarnas tecken har en hel del gemensamt. För bägge spelar smärtan och lidandet en central roll i deras liv.  Fiskarna kanske anser att självuppoffring  är ädelt och ser det som en väl att förkorta karmat.  Kiron däremot är traumatiserad. Han har så hemska erfarenheter bakom sig att lidandet är oundvikligt. Med Kiron i Fiskarna kommer vi alla att behöva vända blicken inåt och se vad det är som smärtar just dig och vad du behöver heala inom dig. 

Månens Noder befinner sig 3°20 i Jungfrun/ Fiskarna och kommer att trampa på här ett tag till – ända fram till maj 2017 när noderna äntligen skiftar över till Lejonets tecken. Den norra nodens position i födelsehoroskopet handlar om själens strävan under den här livstiden. Det själen vill att vi ska uppnå under inkarnationen. Kolla stjärntecken och husplacering. Den södra nodens position visar det vi kommer in i detta liv med på ont och på gott. Det är lätt för oss att halka tillbaka till detta eftersom det är det själen kan och känner till utan och innan. Kolla stjärntecken och husplacering.

NCGR konferens

17 februari, 2017 2 kommentarer
Astrologi

16804634_10155024871282692_886575021_o

Ja, här står jag nu tillsammans med en gullig Pisces astrolog framför det helt fantastiska stjärnspäckade schemat som NCGR -National Council for Geocosmic Research – som den stora amerikanska astrologi organisationen kallar sig.

Dåliga nyheterna först då.. Robert Hand som skulle inleda både konferensen och tala på stora middagen är dessvärre sjuk och kommer inte. Han är ju kanske astrologivärldens tyngsta namn, en levande ikon, så det skulle ha varit fantastiskt att få se honom tala. Hoppas att det kommer att finnas fler chanser.

Idag var det mjukstart på konferensen. Jag såg jätteduktiga Lynn Bell som pratade om Solar Returns. Wow..

Bakom mig i publiken idag satt Susan Miller. Eh, ja – ni hör! Det är värsta kändissafarin här i AstroDjungeln.

Happy Valentine ❤️

15 februari, 2017 5 kommentarer
Astrologi

free-vintage-kids-valentines-cards-two-fried-eggs-in-pan

Hoppas att ni alla har haft en underbar Valentine! Jag antar att ni när ni läser detta redan vaknat upp till en ny dag. Men för mig är det är Valentinkväll i Baltimore, USA och firandet är i full gång.  Man ser hjärtan, rosor och rödklädda par lite överallt. Valentin är en stor grej här!

Som ni, kära läsare vet, är jag född i Vädurens tecken och har nu i skrivande stund riktigt härliga transiter i mitt horoskop och jag känner mig jätteglad. Att det är Venus och Mars tema passar ju perfekt in en dag som denna.  Jag är så fylld av upplevelser och kärlek i hjärtat att jag känner att jag är på väg att svämma över.

Som jag nämnde där uppe har jag korsat havet och befinner mig i Baltimore där jag deltar i en astrologisk konferens. Själva konferensen har inte börjat ännu utan nu pågår vad som kallas ”Peers Group”.

De här första dagarna är riktigt tuffa. Vi har bildat utvecklingsgrupper/ studiegrupper bestående av praktiserande astrologer från hela världen.

De som håller i programmet här är elitastrologer. Det är hårdmangling från morgon till kväll. Vi gör readings – analyserar olika tekniker, blir testade, bedömda, kritiserade inför publik och naturligtvis är det lika delar läskigt, spännande, utmanande och förstås.. alldeles underbart!

logo-med2Jag har totalt förälskat mig i OPA – Organization for Professional Astrology –http://www.opaastrology.org/

Det är så underbara människor här att det nästan känns ofattbart! Jag har fått nya vänner! Det känns som att jag har hittat min flock ❤️ Samtalsämnet är förstås astrologi och bara astrologi från morgon till kväll – och jag älskar det!!

16665634_1833467723559253_3832298517417352123_o

Horoskop – Vecka 7

13 februari, 2017 10 kommentarer
Veckans Horoskop

Development-Landing-Baltimore2Bilden föreställer Inner Harbor i Baltimore, Maryland, USA.

Astrologiska förutsägelser för vecka 7,  13 – 19 februari 2017. 

Väduren 

På måndag ebbar de sista vibbarna ifrån helgens fullmåne ut och sakerna återgår till sin ordning igen. Eftersom vi nyss haft en månförmörkelse kan det förstås innebära att vi kan förvänta oss det oväntade i de stora världsliga skeendena. Det är så himla bra energi i ditt horoskop nu när din styrare är mitt i tecknet och detta bör väcka även den tröttaste Vädur till liv. Tisdag – torsdag går månen igenom Vågens tecken vilket ytterligare späder på det redan som härliga flödet runt dig. Vackra Venus finns ju även med i bilden och det ger dig stora mängder charm, tur och kanske även kärlek. Jag har samma råd till dig som jag hade förra veckan. Ta reda på vad det är du önskar dig av livet och gör vad du kan för att förverkliga. Praktisera attraktionslagen och önska in, be eller meditera på det.

Oxen 

Ditt liv dundrar på framåt nu igen, ingen rast – ingen ro. Solen och Merkurius har tänt den flitiga lampan i ditt karriärshus. Du är målmedveten och det jobb som du lägger ned nu kan komma att bli uppmärksammat och uppskattat: När horoskopet ser ut såhär kan du skapa ett positivt rykte om dig själv som leder dig vidare uppåt. Romantiska du längtar förstås efter att Mars och Venus ska komma lite närmare ditt tecken och ösa över er av det gudomliga skimret. Än så länge är de båda inne hos grannen, Väduren och i ditt andliga 12:e hus där de hjälper dig i dina andliga processer, men också med kreativa processer och skapande. Torsdag – lördag går månen igenom skorpionen och ditt 7:e hus och det är tydligt att hjärtat öppnas och kärlek flödar in. Vårkänslorna komma vanligen senare till dig men de Oxar som har planeter i Väduren (vilket många har) kan tjuvstarta och börja flirta och glittra redan nu.

Tvillingarna 

Att din styrare Merkurius befinner och Solen befinner sig i ditt 9:e hus gör det här till en uttalat underhållande vecka när resor, sociala happenings och roliga möten och sammanträffanden kan äga rum. Du vill förkovra dig och utvecklas. Många av er får lust att studera och lära sig något nytt. Toppen! Tvillingarna är ett tidlöst stjärntecken som tycks gå livet igenom utan att påverkas av tidens tand. Det är aldrig för sent för dig att anta en ny utmaning. Om du känner dig mogen att ta ett kliv framåt och uppåt i din karriär kan detta mycket väl vara rätt tillfälle för dig att förtydliga dina avsikter och mål. Helgens fullmåne och månförmörkelse föll ju i ditt smarta tredje hus. Härifrån och fram till nästa nymåne + solförmörkelse, den 26/2 kan du komma att stå inför ett karriärval, studieval eller kanske ett erbjudande som är svårt att motstå. Mars och Venus befinner sig i en gynnsam sextil till allt som är du.  Mingla och bygg upp ditt sociala nät.

Kräftan 

Känsliga du kanske tillhör dem som blev lite tagen av helgens fullmåne och förmörkelse. Det pumpas in massor av ny energi vid ett sådant tillfälle. Tiden härifrån och två veckor till nymånen + solförmörkelsen är nydanade och varken förutsägbar eller stabil i de stora globala skeendena. Det kommer att vara full rulle på dig den här veckan Kräftan! Tjoho! Mars och Venus skapar en gynnsam och våghalsig kvadratur till allt som är du. Nu lockas du ut ur det berömda Kräftskalet och jag kan garantera att du inte kommer ångra dig.  Jag älskar dessa tillfällen! Solen och Merkurius rör sig igenom ditt finansiella 8:e hus och det är bra tid för den som vill ordna saker rörande arbete, pengar och affärer på tapeten nu. Jupiter och Uranus är fortfarande i opposition och det är troligt att en hjälpande hand räcks ut, ett gynnsamt avtals skrivs osv.

Lejonet 

Gångna helgens fullmåne och månförmörkelse inföll i ditt första hus vilket naturligtvis för tankarna till dig som person, men i andra änden står Solen i ditt sjunde hus vilket aktiverar din privata sfär, dina vänner och ditt kärleksliv. De flirtiga vibbarna dröjer sig kvar även denna vecka via förföriska Venus och heta Mars som tillsammans bildar en finfin trigon till allt som är du och ger underbar grundstämning i ditt horoskop. Romantiska du är ju känd för att vara zodiakens varmaste och mest kärleksfulla person. Stjärnorna utlovar de allra bästa förutsättningar för fin utveckling i kärlekslivet. Om du tillhör dem som firar alla Hjärtans Dag den 14/2 så kommer du inte att bli besviken. På lördag ändrar Solen läge och smyger in i Fiskarna istället, vilket drar ner tempot en aning och det blir lite lugnare och vilsammare i ditt liv igen.

Jungfrun 

Jag anar att ditt 2017 hitintills innehållit mer arbete och kanske mindre vila och njutning än vad du skulle behöva. Phu, nu är vi nära en förändring så orka lite till. Solen fortsätter att lysa upp ditt arbetsamma 6:e hus under ytterligare fem dagar – dvs hela arbetsveckan. Det sjätte huset handlar också om hälsa, så dagliga rutiner och helande är också viktigt att hålla ögonen på.  Därefter får vi ett enerigskifte som är till din fördel när Solen lider över i Fiskarnas sfär och ditt relationshus. Alldeles snart är det härliga processer på väg i ditt liv, Jungfrun! Som du vet befinner vi oss i förmörkelsernas tid – och nästa nymåne infaller i Fiskarna den 26/2 (mitt emot allt som är du + att den infaller i ditt sjunde kärlekshus.) Denna nymåne kommer med en solförmörkelse och som alltid ger de drastiska förändringar.

Vågen 

Höj blicken och se framåt Vågen! Det är svårt att tänka sig en härligare vecka än den du har framför dig.. Det är så bra vibbar! Dagligen får jag rapport om än den ena än den andra Våg som gått in i ett kärleksförhållande. Det är det en härlig vecka som ligger framför dig – heta Mars och förföriska Venus rör sig sida vid sida igenom ditt sjunde hus! Att säga att detta är löftesrikt och utvecklande är faktiskt en underdrift! Det är en sjudande aktivitet som pågår runt dig och folk vill gärna ha dig med i alla möjliga sammanhang. Passa på att lägga ut dina krokar nu för du är ”het” nu och kan hala in riktigt bra kunder/chanser, uppdrag och jobb. Det kan som antytts ovan också vara tiden när du inleder en ny epok i ditt liv. Kör så det ryker!

Skorpionen 

Nu har vi lämnat fullmånen och förmörkelsens inte helt odramatiska energi bakom oss och hoppas att just du inte tyckte att det var en alltför jobbig passage. Veckan präglas av ett förhållandevis mysigt lugn när allt – karriär, hemliv, kärlek och romantik flyter på perfekt. Under Valentindagen (och ett bra tag framöver) 1 befinner sig zodiakens kärlekspar  Venus – den feminina energin och Mars – den manliga kraften – i Vädren. För dig som är Skorpion kan det där ge den där heta gnistan som får det att tända till mellan dig och din älskling. Solen lyser upp ditt mysiga 4:e hus vilket grundar dina känslor, gör dig harmonisk och säker på vad du vill i livet. Den avtagande månen passerar igenom Skorpionens sfär torsdag – lördag Solen är i ditt 4:e hus vilket är mysig och grundande.

Skytten 

Vi befinner oss i förmörkelsetider och flexibla, föränderliga Skytten är precis en sådan person som kan tillgodogöra sig den nya energi som pumpas in i våra liv nu – tiden mellan fullmånen den 11/2 och nymånen 26/2. Det är en busig, full i fasiken vecka som väntar dig fylld av glada upptåg och skratt. Solen i ditt kommunikativa 3:e hus håller dig upptagen med vänner, släkt och bekanta. Om du är aktiv på sociala media kan det också vara en källa till glädje. Mars, Venus och Uranus sprakande energier får fart på din påhittiga, kreativa sida. Ge dig själv möjlighet att uttrycka det! Det är massor av justa aspekter i ditt horoskop nu som innebär idel möjligheter på alla nivåer. Saturnus kanske du dystert tänker nu? Ja, han finns här men Saturnus är trots att han är en dysterkvist inte emot utveckling och arbete. Han främjar det till och med.

Stenbocken 

Se upp gott folk, för nu går det undan. Vi befinner oss i förmörkelsetider och de kommande två veckorna är riktigt spännande för alla. I ditt horoskop är det full rulle redan eftersom det blidas en spännande och ack så utmanande T-kors mellan allt som är du, de tre härliga Mars, Venus och Uranus i Väduren och Jupiter i Vågen. Så, på Valentindagen kan du njuta kärlekens sötma om du vill. Se till att göra någonting speciellt för dig själv och din darling!  Men, känner jag dig rätt Stenis – så har du blicken fästad emot framtiden. Våga släppa fram din kreativa sida och ta fram entreprenören inom dig. Smid dina planer och agera! Det är toppenbra vibbar i luften och vill du det riktigt gärna kan du få vad som helst att hända.

Vattumannen 

Lördagens fullmåne placerade dig i hetluften med sin förmörkelse och du ska vara vaksam på vad som händer nu och ett halvår framöver – fram till nymånen infaller i Vattumannen i augusti. Solen har ytterligare fem härliga dagar kvar på sig att lysa upp ditt horoskop. Pigga, glada Merkurius finns också kvar där på ett hörn. Använde dessa dagar vist! Det här kan vara ett genombrottets tid för dig. Och vad tror vi om dina förutsättningar kärlekens arena så här inför Valentindagen? Ja, kommunikativt, och flirtigt kan det ju förstås vara med tre heta Mars, Venus och Uranus i ditt tredje hus. Månen och Uranus är i opposition i ditt äventyrliga nionde hus. Wow.. Jag rekommenderar verkligen en ”walk on the wild side”.

Fiskarna 

Oj, oj – Fiskarna. Hoppas att du klarade fullmånen och förmörkelsen med flaggan i topp. Ja, jag är medveten om att det var en lite svårare passage för dig. Jag tror att din själ längtar efter att återfödas och bli fri. Det är så jag ser den kommande nymånen i Fiskarna som infaller om två veckor – den 26/2 och även den har en förmörkelse i släptåg. Närmast har vi fem inte alltför roliga arbetsdagar framför oss medan Solen tragglar sig igenom de sista graderna i Vattumannens tecken. Allt blir roligare, bättre och så snart den efterlängtade, livgivande Solen kommer in i ditt tecken igen, och ger dig färgen tillbaka på dina kinder och skänker hopp. Din Valentine? Ja, den ser mer ödesmättat förutbestämd ut än bra för singeln.  Men du som redan har ditt på det torra med en kärleksfull partner kan naturligtvis ha det mysigt.

 

På Himlavalvet – Vecka 7

11 februari, 2017 9 kommentarer
På himlavalvet

full-moon-with-cloudsPå Himlavalvet – Vecka 7

Ja, ingen kan väl ha missat att vi hade en fullmåne i Lejonets tecken natten till lördag. Wow… Själv tillhör jag den grupp som bara blir piggare och piggare senare det blir vid fullmånetider.

Den här fullmånen var samtidigt en del i en förmörkelse, en penumbral förmörkelser. (Jag kallar den halvskuggig). Den är alltså långt ifrån en total förmörkelse – men icke desto mindre har den en effekt på skeendena fram till 23/7 då vi har en nymåne i Lejonet.

Ha, ha.. jag går tillbaka och gör en rättelse i texten här: I morse skrev jag att det är en trevlig och soft vecka (för att vara mitt i förmörkelsen alltså menade jag)! 😱 Men ingenstans i texten kommenterade jag det mest uppenbara – nämligen att vi befinner mitt i en förmörkelsesäsong! Tiden mellan fullmåne + månförmörkelse till nymånen 26/2+ solförmörkelse är den skakigaste tiden i år.

Det är att vara hemmablind och jag skrattar åt mig själv – igen! Många människor har hört av sig och berättat att de har mått jättedåligt. Och visst – det är inte en lätt passage för någon detta.

En stor förändring som äger rum denna vecka är att solen flyttar in i Fiskarnas tecken. Det blir lite lugnare, softare och känsligare ett tag framöver.

SOLEN I VATTUMANNEN

Nu är det inte många grader kvar av fritänkande Vattumannen – tecknet när atmosfären bubblar. Där tankar, diskussioner, beslut och framtid är vad som är på tapeten. Vi blir mer medvetna om vad som pågår runt oss, intresse för samhällsengagemang och politik kan få en ny roll. Vi strävar efter att hitta nya perspektiv och de bästa lösningarna. Effektivitet och affärsmässighet är vad som gäller fram till 18/2 när vi byter tecken och Solen går in i Fiskarna. Solen i Vattumannen  och snart.. Solen i Fiskarna

MÅNENS FÄRD

På måndag har fullmånens energi börjat släppa sitt grepp om oss och den avtagande månen befinner sig i Jungfrun. Men minns.. det kan vara skakigt och ge effekt långt efter eklipsen.. Tisdag – torsdag morgon är månen i Vågen. Torsdag – fredag i Skorpionen. Lördag – söndag avslutar vi med månen i glada, sociala Skytten.

MERKURIUS I VATTUMANNEN

Merkurius 8° – 19° får nu äntligen komma in i luftiga Vattumannen – där det är ”högt i tak” och hans innovationer, smarthet och listiga infall kan tas till vara och kanske även transformeras till någonting ännu större. Här kommer debatten att helt enkelt vara lite smartare. Merkurius i Vattumannen

VENUS I VÄDUREN

Vackra Venus har nu hunnit 6° – 10° in i Väduren. Det är en ganska kaxig placering eftersom Gudinnan inte bara kan vifta med ett lillfinger och förvänta sig allt ska serveras henne. Nu tar hon själv initiativ och ser till att det händer grejer runt henne! Härligt! Venus i Väduren

MARS I VÄDUREN

Heta Mars är på topphumör nu och rör sig 11°- 16° in i tecknet och börjar sakta men säkert närma sig en kvadratur till Pluto. Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. Mars i Väduren

JUPITER I VÅGEN

Ja, nu har vi hunnit vänja oss en aning vid Jupiters retrograda tillstånd. Planeten har ju backat i en  hel vecka redan. . Jupiter kommer backa härifrån, ända fram till den 9/6.

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting.

I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position. Jupiter i Vågen . Under veckan är Jupiter 23° – 22°51 i Vågen i Jupiter opposition Uranus

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 25° – 26° under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 21°41 i Väduren, öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Han är på väg emot framtiden igen!  Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra vilket är underbart.

Neptunus: Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 11° 19i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 18°32 i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 22°56 i Fiskarna.

Kiron och Fiskarnas tecken har en hel del gemensamt. För bägge spelar smärtan och lidandet en central roll i deras liv.  Fiskarna kanske anser att självuppoffring  är ädelt och ser det som en väl att förkorta karmat.  Kiron däremot är traumatiserad. Han har så hemska erfarenheter bakom sig att lidandet är oundvikligt. Med Kiron i Fiskarna kommer vi alla att behöva vända blicken inåt och se vad det är som smärtar just dig och vad du behöver heala inom dig. 

Månens Noder befinner sig 3°20 i Jungfrun/ Fiskarna och kommer att trampa på här ett tag på samma grad. Den norra nodens position i födelsehoroskopet handlar om själens strävan under den här livstiden. Det själen vill att vi ska uppnå under inkarnationen. Kolla stjärntecken och husplacering. Den södra nodens position visar det vi kommer in i detta liv med på ont och på gott. Det är lätt för oss att halka tillbaka till detta eftersom det är det själen kan och känner till utan och innan. Kolla stjärntecken och husplacering.

Lunatics!

11 februari, 2017 2 kommentarer
Astrologi

IMG_0132

Ja – ingen har väl missat att ordet lunatic betyder mångalen. Jag var uppe och nattsuddade med 1000 andra entusiaster och deltog i mitt livs första webinar. Bästa sättet att fira fullmåmen hitintills! Det var så kul att se allas hälsningar – folk ifrån hela världen som kommenterade.

Det var Kaypacha och en australiensisk kvinna från CIA – vars namn jag glömt som höll ett väldigt underhållande föredrag om fullmånen och förmörkelsen som jag bara älskade. Det var verkligen klargörande! Särskilt kvinnan som man ser där längst uppe till höger i bild var jättebra. Kaypacha sa att han skulle lägga ut en länk så att alla kan få ta del av det. Antar att den dyker upp på hans websida eller på Youtube. Titta gärna efter den..

Detta sneda foto är taget på min data skärm (ja, i samma ögonblick som jag skrev orden inser jag ju förstås att jag borde ha tagit skärmdump istället).

Fullmåne ikväll

10 februari, 2017 Skriv en kommentar
Astrologi

IMG_0115

Den här bilden togs vid 18 tiden i Pontonjärparken på Kungsholmen, Stockholm. Då hade den hela 7,5 timmar kvar innan den nådde sin fulla mognad. Jag gillar dock att ta bilden när den är lite lägre på himlen.

Horoskop – vecka 6

7 februari, 2017 13 kommentarer
Veckans Horoskop

Heart Activation

Jag är mycket ledsen att meddela att astrologen Margareta, som själv har hela tre planeter i Väduren, i går natt hade besök av hetsiga Mars som när den passerade konjunkt min natala Merkurius (min stackars hjärna) fick mig att bete mig ovanligt korkat till och med efter mina egna mått. (Ja, det är det jag skyller på).

Margareta blev för ivrig för sitt eget bästa och lyckades radera hela horoskopet. Därför sitter hon nu måndag kväll i nattes sena timme och skriver för glatta livet och skäms över sin fadäs.

Om vi nu ska ta lärdom av det som skett och göra det till en astrologisk händelse och lära något av Mars-transiternas innebörd så kan det betyda: Mars närvaro är en indikation på aktivitet, att här kommer det att hända grejer på ont och på gott! Om Mars inte får uttrycka sig blir vi  otåliga, frustrerade. Vi blir heta, kärlekskranka, ivriga och påstridiga, bli heta i humöret, impulsiva och dramatiska. Eftersom det är krigets planet så kan det sluta i bråk, till och med våld. Plötsliga olyckor (till följd av obetänksamhet och slarv ofta) är mycket vanligt.

Väduren

Nu har Venus hunnit en bit in i Väduren och jagar som efter sin älskling Mars. Att dessa två härliga planeter befinner i ditt tecken är helt enkelt underbart! Det händer massor i dig och runt dig och du tar stora kliv med dig själv och din egen yrkesmässiga utveckling. Mars kan göra dig allt ifrån hetsig till ilsken. Lägg band på dina impulser för om Mars löper fritt kan det leda till olyckor och kanske ord sagda i vredesmod som du får ångra. Som tur är balanserar vackra Venus upp det hela och du kan förtrolla din omgivning med din oerhörda charm. Passa på att söka visa upp dig, söka jobb eller liknande.  Entreprenören i dig kommer till sin rätt, kreativiteten och idéerna flödar. Det är nu eller aldrig känns det som – och det är helt rätt Väduren.

Oxen 

Kanske tillhör du dem som känt att saker och ting bara rullar på utan att något händer och visst, det kan vi hålla med om. Men, Solen är nu i fasta Vattumannen, på tisdag skuttar även Merkurius in där och ser till att det blir lite liv i luckan. Kommunikation! Äntligen! Vi har en tilltagande måne på gång och energierna byggs succesivt upp under veckan. Natten mot lördag blir Månen full i Lejonets tecken och dessutom innehåller även årets första förmörkelse. Wow..Nu kommer de fasta tecknen att få en energiboost som heter duga. Lejonet är ju ett zodiakens hjärtettecken. Att tala ur ditt hjärta, kan det vara något? Vad sägs om att kasta jobb och allvarsamma tankar åt sidan för en stund och satsa helhjärtat på lättsinne, flärd och se till att få tillbaka flödet i kärlekslivet?

Tvillingarna 

Veckan börjar lite fint med månen i ditt tecken vilket får dig att känna att du lever. Din styrande planet Merkurius swishar på tisdag över till luftiga Vattumannen – ett läge som han stortrivs i och kommer väl till sin rätt. Där finns redan Solen som lyser upp ditt nyfikna 9:e hus. Härligt! Nu har du huvudet på skaft och det ser ut som du får en toppenvecka! Sakta men säkert drar det ihop sig till en fet fullmåne i Lejonet natten emot lördag, som dessutom är en förmörkelse. Den sätter fokus på dina 3:e och 9:e hus. Kommunikation och småprat – till högre studier, utbildning och resor. Flitiga du strävar på i ekorrhjulet, jobb och jobb varenda dag. Drömmen nu skulle vara att ta sig en avstickare till en annan stad eller land. Eller kanske ta en kurs, vidareutbilda sig? Ta dig tid att fokusera dina högre mål och försök minnas vilka dina drömmar verkligen är. Du kanske beslutar dig för att det är dags att justera riktningen i karriären, kanske ta dig an ett uppdrag som gör att du kan växa och utmana dig själv?

Kräftan 

I måndags vände Jupiters bana retrograd. Det är en fyra månader lång tid när utvecklingen inte kommer att ha den där rasande snabba takten som den haft sedan i september. Tisdag – torsdag förmiddag smyger sig månen igenom ditt tecken och det här kan vara lite känsliga dagar särskilt som jobbiga Mars samtidigt bildar en kvadratur till allt som är du. Försök i den mån det är möjligt att inte ta illa vid dig om någon säger något taskigt eller är för pushig eller drivande för din smak. Det är också ett superbra tillfälle att öva sig i att sätta gränser till andra på ett bra sätt utan att själv behöva känna skuld. Vi har en härlig fullmåne som infaller på natten till lördag och du intuitiva månstyrda varelse är förstås extra påverkad. Fullmånen i Lejonet på onsdag boostar ditt ego och hjälper dig att se klart. Det handlar om att känna in sitt hjärta, vad din sanning är, vem du själv är och finna kärleken till det egna jaget. När du finner kärleken till dig själv kommer alla relationer runt dig att flöda.

Lejonet 

Det är en del smått och gott som sker på himlavalvet nu som ändrar förutsättningarna. Under måndagen vände Jupiters bana till den sedvanliga retrograden. Tiden när vår underbara Mirakelgörare låter oss människor pusta ut lite och låta livet sjunka in. På tisdag sällar sig glada pigga Merkurius till Solen som härligt nog befinner sig i ditt 7:e hus – relationer och kärlek. Som om inte det vore nog har du dessutom en sudd med härliga planeter i Väduren – Mars, Venus och Uranus som sammantaget gör dig nyfiken, oemotståndlig och äventyrlig. Det är eldens element som råder, en härlig stortrigon formas på himlavalvet under veckan. På torsdag glider Månen in i ditt tecken och där skeendena, känslorna och vibbarna blir allt större ju närmare 11/2 kl 01:33 vi kommer. Det är är årets höjdpunkt och din egen fullmåne Lejonet och den har årets första förmörkelse med sig. Wow! Detta innebär att massor av ny energi pumpas in, att saker lossnar för dig och att du efter några dagars eventuell instabilitet kommer att uppleva en nytt flöde och riktning. Underbart! Det är du som är huvudpersonen i detta skeende. Öppna ditt hjärta – ta för dig av livet. Njut!

Jungfrun 

Det är en riktigt kul arbetsvecka du har framför dig Jungfrun. Din styrare glider på tisdagen in i Vattumannens tecken där redan Solen befinner sig. De båda lyser upp ditt sjätte hus för arbete, dagliga vanor och hälsa. Mycket handlar om jobb och jobb förstås – men med dessa planeters närvaro kan det verkligen lossna för dig. En annan intressant faktor är att Mars och Venus vandrar sida vid sida i ditt passionerade 8:e hus – hemligheternas kammare. Det här bådar gott för kärlekslivet och det här kan vara en tid när du och din partner kommer varandra nära. Under natten till lördag infaller en superintressant fullmåne i Lejonet som landar i ditt imaginära tolfte hus. Meditera! Du kan komma i kontakt med det stoff som drömmar är vävda av. Andligt arbete, klarsyn och drömarbete främjas.

Vågen 

Under måndagen vände expansiva Jupiters bana som sedan i september månad är din följeslagare och lyckliga stjärna. Utvecklingen bromsas in och rullar inte på i samma rasande takt som vi har blivit vana. Det här är ingenting dåligt alls utan en fas när saker och ting mognar för att kunna integreras. Det är processer. Men det är inte så att du blir utan kärlek, lycka och välgång Vågen. Din styrande planet Venus – Lilla Lyckan även kallad står och flirtar med dig. Vid sin sida har hon heta Mars. De bådas närvaro garanterar att du håller dig på topp. Den heta, eldiga flamma som fullmånen i Lejonet tänder natten till lördag vrider upp värmen även i ditt horoskop och får dig att gå lite längre och tänka lite utanför boxen. Bra initiativ Vågen! Låt dig fyllas av fullmånens kraft ta tillbaka makten och den styrande rollen!

Skorpionen 

Det är en härlig vecka du har framför dig, Mars, Venus och Uranus rumsterar i ditt arbetshus och alla har de en önskan och ett budskap till dig. Uranus kommer med nya tankar och vill att du ska vill att du ska utvecklas i ditt yrkesliv, Mars manar på dig och önskar att du ska göra det omgående – helst igår. Men underbara Venus önskar att du inte ska stressa utan känna in flödet, ta det lugnt och lita till att saker och ting sker som det är tänkt ändå. Hon skänker skönhet och välstånd och önskar att ditt liv är helt underbart. Mitt emot i ditt drömska 12:e hus har Jupiters bana precis vänt retrograd. Här bromsas utvecklingen in och du uppmanas ta det lugnt och återhämta dig emellan varven. Det har gått för fort för dig en tid. Natten till lördag infaller en månförmörkelse i samband med fullmånen i Lejonet. Det är årets första förmörkelse och den faller i ditt 10:e karriärshus. Det är så coolt! Nu kan du förvänta dig att din yrkesmässiga stjärna stiger.

Skytten 

Det känns alltid när en persons styrande planet ändar läge eller som i det här fallet, vänder retrograd. Precis som du Skytten vill ju Jupiter föra mänskligheten uppåt och framåt och dundra på in emot framtiden.. Nu är läget det precis omvända för under 4 månader ligger bromsen i och meningen är nu att vi ska mogna, utvecklas och kunna integrera allt som hänt sedan i september. Det är inte på minsta vis dåligt detta – bara annorlunda. (Och inte precis din stil heller). Det är en stor fet eldig trigon som bildas nu under veckan i samband med fullmånen. Härligt! Det här är ett av de tillfällen du gör klokt i att luta dig tillbaka bara och följa flödet. Det är så gynnsam tid för dig nu. Natten emot lördag infaller en månförmörkelse och eldig fullmåne i Lejonet. Du kan bli lite vild och känna att dina känslor blir uppförstorade och det kan var svårt att kämpa emot frihetslängtan. Nu väver du nya drömmar och tankar om framtiden.

Stenbocken 

Merkurius som varit ett gott sällskap till dig under vintern lämnar dig efter en extremt lång vistelse i tecknet. Dessutom har Jupiter som huserar i ditt 10:e hus precis vänt sin bana och ja.. Det är lite som att tanka bromsolja, det går inte lekande lätt längre för under den fyra månader långa retrograda perioden skall saker och ting bearbetas, mogna och integreras i människornas medvetande. Ja – detta gäller karriär och yrkesliv. I de andra liven – hem, kärlek och socialliv är det desto hetare.  Glädje, passion och roliga möten väntas. Tjoho! Fullmånen i Lejonet natten till lördag eldar på skeendena ytterligare. Det kan uppstå heta känslor och starka åsikter och ett antingen eller. Det är du som håller i taktpinnen och avgör hur du vill att resultatet ska utfalla. För vissa Stenbockar kan utvecklingen under fullmånen leda både lösa förbindelser eller varaktiga kärleksrelationer.

Vattumannen 

Så länge Solen är kvar i ditt tecken är det runt dig allting kretsar och det är stora grejer på gång med din utveckling Vattumannen. Glada, pigga Merkurius flyttar in i ditt tecken på tisdag vilket är jätteroligt, flirtigt och ökar din popularitet och får fart på kommunikationen och hela det sociala spelet. Som om inte det vore nog har du initiativrika Mars och härliga Venus i ditt kommunikativa 3:e hus. Eh, det här kan inte sluta annat än superbra! Så fina vibbar runt dig nu. Natten emot lördag infaller månförmörkelsen/fullmånen i Lejonet på 22°28 i ditt 7:e hus som står för relationer och du är förstås huvudpersonen i detta. Det är superstarka indikationer på att det kärlekslivet får sig en puff framåt. Många av er Vattumän är inte så roade av tvåsamhet utan opererar hellre som fria agenter. Även ni kommer att kunna plocka ut russinen i kakan och njuta av skeendena runt dig.

Fiskarna 

Den här veckan kan innebära en påtaglig energisvacka hos dig när motivationen är svår att hitta. Ja, det blev tomt när alla livgivande planeter pep över till Väduren. Giganten Jupiter som hållit dig uppe vände retrograd under måndagen och det kan kännas som att luften går ur dig och lämnar dig frågande, sittandes med stirrande blick att fundera vad som kan ha hänt. Det kan finnas smärta, saknad och sorg med i bilden. Det här är inte så illa som det låter Fiskarna! Det är fyra månader som behövs för att vi stackars människor ska kunna integrera och smälta alla nyheter och saker som har hänt. Vi blir helt överbelastade annars. Men efter någon dags anpassning till de nya förhållandena är du pigg och rask och förhoppningsvis tillbaka i matchen igen. På tisdag träder kommunikationsplaneten Merkurius in i Vattumannen och ditt drömska, andliga 12:e hus som faktiskt är Fiskarnas hemvist. Det är också här som Solen befinner sig. Det här är en tid för kontemplation, meditation och sökande i djupet av sin själ. Lördagens fullmåne och månförmörkelse infaller i Lejonet och pang.. den innehåller all eld du behöver för att kvickt komma på fötter och känna att du lever igen.

Fullmånen i Lejonet

6 februari, 2017 28 kommentarer
Fullmåne

Lion-stone-moon_1920x1080Natten till lördag 11/2 kl 01:33 är det dags för en fullmåne och nu blir den full i Lejonets tecken och känslorna blir STORA. Under denna fullmåne kommer också en månförmörkelse äga rum. Detta är årets första eklips/förmörkelse och det uppförstorar processen oerhört! Bom!

De illaberyktade förmörkelserna är oftast inte så farliga som de låter. De är väldigt starka och det är en ny energi som kommer in. Känslorna kommer att bli så väldiga och kan skaka om oss ordentligt. Många av oss kan uppleva ett känslomässigt uppvaknade och komma till beslut och avgöranden.

Lejonets kroppsdel är hjärtat och känslor och romantik är allt!
Vid fullmånen pulserar våra hjärtan och känslorna löper amok! Vad vill ditt hjärta? Lyssna till vad hjärta och känn efter vad det har att säga dig!

Romantiken och passionen flödar i till ljuset av denna måne. Kanske uppfylls du nu av total kärlek till en annan människa – eller tvärt om – att du känner att du älskar dig själv så mycket att du måste vara sann emot dig själv och göra slut! Vad som händer kan endast natten kan utvisa..

Mitt emot Solen står Månen i Vattumannen. Polariteten handlar om allt som är personligt (Lejonet) och allt som är opersonligt (Vattumannen). Eller hjärtat (Lejonet) och det kollektiva medvetandet (Vattumannen).

leoStolta Lejonet vill bli sedd för den hon är som person, kreativiteten, självvärdet och hjärtat kommer i centrum.   Vattumannens tankar kretsar runt det kollektiva och vad som är bäst för gruppen.

Som vanligt tycker jag att det är en god idé att kolla upp var i era personliga horoskop fullmånen infaller. Positionen pekar ut vilket område i era liv som kommer aktiveras. Ni som är födda med någonting 22° 28 (räkna gärna med en orb på 5° före eller efter också) i Lejonet eller Vattumannen. Ni kommer att vara starkt påverkade av skeendena nu.

Fullmånen igenom husen 

Fullmåneritual

 

Fullmånen igenom de olika husen

6 februari, 2017 36 kommentarer
Astrologi / Fullmåne

Fullmånen betydelse i de olika husen

radio-grande-rio-fm-lion-in-house-600-40116

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Nymånen i Lejonet pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor.  Här erbjuds du tillfälle att hitta SMARTASTE lösningen på din ekonomi.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Om du känner att en eller flera relationer haltat så är detta tiden du bör räcka ut handen emot en försoning. Kärleken är störst!

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 5:e hus?

Detta är Lejonets eget hus; scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat. Det här är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig?

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 8:e hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om fullmånen i Lejonet faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.

 

På Himlavalvet Vecka 6

5 februari, 2017 7 kommentarer
På himlavalvet

 

lion fullmoon

Den här veckan kommer mötet mellan luft och eld till oss på många sätt och starka krafter har redan satts igång. Det är så vackra och kraftfulla aspekter på himlavalvet. Två oppositioner bildar en mystisk rektangel och en stortrigon i eld finns med i bilden.

 • Hjärna – hjärta
 • Tanke – handling.
 • Intellekt – passion.
 • Allmänhetens åsikter – dina personliga känslor

Solen rör sig igenom lufttecknet Vattumannen och får på tisdag uppbackning ifrån Merkurius som också tassar in. Vattumannens styrande planet är Uranus.

Coola Uranus befinner sig i sin tur i Väduren där Mars (Vädurens styrare) och vackra Venus nyligen har trätt in. Eldiga Jupiter som befinner sig i lufttecknet Vågen är i opposition dvs mitt emot. Ha, ha.. mycket att ta till sig i de meningarna, visst!

Vid fullmånen uppstår ytterligare en vacker Eld och Luft opposition när Månen i Lejonet ställer sig mitt emot Solen i Vattumannen. Att detta + månförmörkelsen bidrar till helt nya skeenden och en helt ny energi kommer in.

SOLEN I VATTUMANNEN

Solen rör sig nu ifrån 17°- 24° i fritänkande Vattumannen och atmosfären bubblar luften av åsikter.  Diskussioner, beslut och framtid är vad som är på tapeten under Vattumannens flagg. Effektivitet, affärsmässighet är vad som gäller fram till 18/2 när vi byter tecken igen. Vi blir mer medvetna om vad som pågår runt oss och vad som verkligen är viktigt i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och de bästa lösningarna. Solen kommer under veckan att stå i trigon Sol och sextil Uranus. Så coolt och konstruktiv. Solen utgör ju förstås en del i fullmånen som infaller natten till lördag. Mer om det i nästa vers..

MÅNENS FÄRD

Veckan börjar med månen i Tvillingarna, 7 – 8:e har vi två känsliga dagar när månen går igenom Kräftan. 9:e träder månen in i Lejonet och här börjar vi kunna känna av månadens stora händelse – Fullmånen i Lejonet som infaller den 11/2 kl 01:33 på natten. Den är samtidigt en månförmörkelse och årets första eklips. Jag publicerar allt om fullmånen på tisdag – för den är speciell.

MERKURIUS I VATTUMANNEN

Merkurius som befunnit sig i Stenbocken sedan 2/12, ja.. det blev såhär länge på grund av en retrograd period och en liten avstickare tillbaka in i Skytten får nu äntligen komma in i luftiga Vattumannen – där det är ”högt i tak” och hans innovationer, smarthet och listiga infall kan tas till vara och kanske även transformeras till någonting ännu större. Här kommer debatten att helt enkelt vara lite smartare. Merkurius i Vattumannen

VENUS I VÄDUREN

Vackra Venus har nu hunnit 2° in i Väduren. Det är en ganska kaxig placering eftersom Gudinnan inte bara kan vifta med ett lillfinger och förvänta sig allt ska serveras henne. Nu tar hon själv initiativ och ser till att det händer grejer runt henne! Härligt! Venus i Väduren

MARS I VÄDUREN

Heta Mars är på topphumör nu och rör sig 6° – 11° in i tecknet. Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. Mars i Väduren

JUPITER I VÅGEN

ganeshaDet händer grejer nu! Jupiters bana vänder på måndag retrograd och på 23°08 i Vågen. Vi får lägga den här graden på minnet hit kommer Jupiter att återvända igen 6/9- 2017. Jupiter kommer backa härifrån, ända fram till den 9/6.

Jupiter är Gurun, den stora läraren som med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre.

Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting.

I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position. Jupiter i Vågen och Jupiter opposition Uranus

SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 25° – 25°37 under veckan. Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 21°26  i Väduren, öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Han är på väg emot framtiden igen!  Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra vilket är underbart.

 Neptunus: Andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 11° i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 18°21 i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

 KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 22°56 i Fiskarna.

kironKiron och Fiskarnas tecken har en hel del gemensamt. För bägge spelar smärtan och lidandet en central roll i deras liv.  Fiskarna kanske anser att självuppoffring  är ädelt och ser det som en väl att förkorta karmat.  Kiron däremot är traumatiserad. Han har så hemska erfarenheter bakom sig att lidandet är oundvikligt. Med Kiron i Fiskarna kommer vi alla att behöva vända blicken inåt och se vad det är som smärtar just dig och vad du behöver heala inom dig.

Månens Noder befinner sig 3°20 i Jungfrun/ Fiskarna och kommer att trampa på här ett tag på samma grad. Den norra nodens position i födelsehoroskopet handlar om själens strävan under den här livstiden. Det själen vill att vi ska uppnå under inkarnationen. Kolla stjärntecken och husplacering. Den södra nodens position visar det vi kommer in i detta liv med på ont och på gott. Det är lätt för oss att halka tillbaka till detta eftersom det är det själen kan och känner till utan och innan. Kolla stjärntecken och husplacering.

Merkurius i Vattumannen

5 februari, 2017 Skriv en kommentar
Astrologi

mercury in aquarius

På tisdag 7/2  går kvicka Merkurius in i Vattumannens genialiska sfär! Hurra! Det är toppen för kommunikationen. Det här lär kunna påverka debatterna positivt och kanske tar folk sig ur sina låsta positioner i tänkande och åsikter. Det kan komma friska inslag i den politiska debatten. Nu kommer det att hända jättemycket bra grejer gott folk.

Hur påverkar Merkurius i Vattumannen oss?

Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett annat lufttecken. Det här hjälper faktiskt oss jordebor med både tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi pratar lättare, fritt, öppet med vem som helst.

Tankarna rör sig fort, men inte så fladdrigt för Vattumannen är ett fast tecken. Här kan vi faktiskt bli genialiska, kan hitta lösningar på problem.

I torra Vattumannen är vi frikopplade från våra känslor, vi tänker som små vetenskapsmän på ett fritt och objektivt sätt. Tankarna blir stora, smarta och ofta även politiska. Vi söker förståelse för vad som är bäst för alla!

Är du född med Merkurius i Vattumannen?

Då är du antagligen en fritänkande människa som är snabb i tanken som ofta slår huvudet på spiken. Kanske kommer du med motargument med en helt annan vinkling bara för att få igång en intressant diskussion och oss andra att tänka till? Ja – allt detta är typiska drag för människor med den här positionen.

Merkurius i Vattumannen sitter oftast på en intellektuell eller politisk person för de gillar att argumentation och dialektik. De gillar verkligen allt som kan hjälpa mänskligheten framåt för att skapa en bättre värld.

Roligt för oss andra är att Merkurius i Vattumannen nästan alltid har intressanta kommentarer, ni ser saker ur ett perspektiv som kan vara befriade och ovanligt insiktsfullt. Den galna humorn är också välutvecklad och får oss andra att vrida oss av skratt.

Detta är människor som inte blandar ihop känslor med fakta.

Det är precis den sortens människor som kan vara kompis med sitt ex – bara för att de har bestämt så. Överenskommelsen är det viktigaste!

jobs-321x218De gillar att bi sedda som okonventionella rebeller men.. eftersom de faktiskt tillhör ett fast tecken så byter de inte åsikter så ofta som man skulle kunna tro att de skulle.

De lyckas alltså med konststycket att vara konservativa och fria i tanken på en och samma gång!

Steve Jobs som faktiskt var född i Fiskarnas tecken hade dock sin Merkurius i Vattumannen – en position han delade med många andra smarta människor.

 

Venus i Väduren

4 februari, 2017 20 kommentarer
Astrologi

cool_aries

Nu har det hänt! Under fredagen gled Venus – Kärlekens Gudinna in i Vädurens tecken vilket är underbart! Nu när hon rör sig igenom tecknet förtrollas allt hon är i närheten av och ditt liv färgas av ett rosa skimmer.

Här i Väduren uttrycker sig Venus hett, spontant. Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken. Plötsligen blir flirten en spännande lek.

Vi vill ut i livet, vill uppleva och känslomässigt kan vi vara lite djärvare, lite modigare och gladare än annars så se fram emot en period av dynamiska relationer när det händer något.

Venus styr även de sköna konsterna så ni dom sysslar med konst, musik, dans, bild, text, design eller annat kreativt skapande kommer också att kunna hitta sin inre kraft och motivation nu.

Alla påverkas av denna sprakande energi men du som är född med Solen, Månen, Ascendenten, Mars eller Venus i Väduren kommer att känna av det positiva flödet väldigt starkt. Det är bara en gång om året som Venus befinner sig i ditt tecken så passa på och njut. Det här kan vara tiden som årets romans startar. När du attraherar till dig precis vad du själv vill. Wow!

Superlång vistelse och retrograd period:

Ett annat namn för henne är ”Lilla Lyckan”. Inte därför att lyckan hon skänker på minsta vis är sämre än den lycka som Jupiter erbjuder. Varför man säger lilla är för att hennes besök vanligen är korta, på 3-4 veckor har hon gjort sitt och piper iväg till nästa. Men inte denna gång!

På grund av en retrograd rörelse som börjar den 4/3 på 13° blir hennes visit i Väduren extra lång denna gång hela fem månader, till den 6 juni 2017 dröjer hon sig kvar.. Underbart!

Men jag måste dock nämna att 2 april backar retrograda Venus in i Fiskarna, vänder Direkt den 14/4 på 26°55 och är sedan tillbaka i Väduren igen den 28/4.

Om du själv är född med Venus i Väduren:

thronesKvinnor som är födda med Venus i Väduren gillar att använda sina kvinnliga attribut och tycker om att se lite coolare ut än andra. Det ska absolut inte vara alldagligt! Får i Ulvakläder kanske? Tänk arketyp Krigarprinsessa så är du rätt.

Det här är en rak, självständig tjej som gillar att leva livet medan det pågår och står inte och väntar på att någon ska fixa saker för henne. Vad som än händer vill hon inte se sig själv i en svag eller ynklig roll. Själv göra.. det är hennes paroll!

Män som är födda med Venus i Väduren gillar självständiga, spännande kvinnor med extra ALLT. Satsar du på en sådan dam behöver du inte ha en långtråkig stund mer.

Våren närmar sig..

1 februari, 2017 4 kommentarer
Astrologi

vi vaknarHögtiden Imbolc firas mitt emellan Vintersolståndet och Vårdagjämningen och i vår gamla nordiska kultur hade denna dag en enorm betydelse. Jag tycker att det finns stor anledning att återta dagen, glädjas och helga den som sig bör eftersom vi nu har klarat av halva vintern.  Ljuset övervinner mörkret och detta är enligt hävd en ljushögtid tillägnad Gudinnan.

För oss svenskar är Kyndelsmäss den 1:a februari ytterligare en av de bortglömda högtider som ingen bryr sig om eftersom så få ens vet vad det är. När Europa kristnades lade kyrkan listigt in firandet av att Jesusbarnet för första gången burits fram templet, just på denna heliga dag.

Kyndelsmässodagen (lat. missa candelarum) har fått sitt namn från ordet kyndel, ett gammalt svenskt ord för ljus (jfr engelskans candle). Dess engelska namn är Candlemas. Under medeltiden tog man med sina nystöpta ljus till kyrkan för att få dem välsignade just den här dagen.

På Irland firas sedan urminnes tider högtiden Imbolc – Gudinnans dag eller som det blev där efter att landet kristnades St Brigids day. För att få hennes välsignelser gjordes en säng iordning för Brigid och man lämnade mat och dryck åt henne där och bad.  Brigid åkallas för att skydda hem och boskap. Man besökte också heliga brunnar och det var en tid för spådom.

Högtiden handlar om att glädjas åt att vi överlevt vintern, åt att naturen nu sakta förbereder sig för våren, att vi genom ljuset återfår våra krafter igen. Det är en eld, ljus och fertilitetshögtid där vi helgar Gudinnan och Moder Jord. Det keltiska ordet Imbolc betyder ”i magen” och det är kvinnornas tid. Pagans och Wiccaner över hela världen firar Imbolc som en religiös högtid. För de som lever enligt årshjulet är Imbolc också en tid för att bli initierad i riten eller gruppen. Snödroppar, nyfödda lamm och kaniner eller ljus är vanliga symboler för Imbolc.

Min mottagning

1 februari, 2017 6 kommentarer
Astrologi

Hej alla gulliga läsare som frågar efter årshoroskop,
Det gör ont i mitt hjärta varje gång den frågan ställs för jag kommer inte att få till det 2017.

Det är ett så oerhört stort arbete – det tar mig minst 10 dagar att skriva. Eftersom jag blev så sjuk före jul så blev de dagar jag avsatt för det arbetet istället tillägnade influensan. För mig är det kapitlet är överspelat för i år. Det är december och januari som människor läser årshoroskop.

Jag vet, min ambition var att lyckas skriva horoskopen i efterhand men dessvärre har jag fått lägga ner de planerna. Det finns inte tid till det!

2013-01-02-14.19.51-300x225Nu är min arbetstermin redan igång.  Jag jobbar mer än heltid på min mottagning och skrivandet för Astrobloggen och för Damernas Värld som är en bisyssla sköter jag på kvällar och helger.

Nu är min strävan att få fram intressanta inlägg till er alla om vad som händer varje vecka.

Det finns ett kortare årshoroskop än det jag skrev i fjol som ligger på Damernas Världs hemsida, jag har gjort TV och radio så jag känner mig väldigt klar med min insats för i år.

http://damernasvarld.se/arshoroskop-2017

http://blogg.damernasvarld.se/astrobloggen/2016/12/09/trender-2017/

http://blogg.damernasvarld.se/astrobloggen/2016/12/31/gott-nytt-ar-2017/

http://blogg.damernasvarld.se/astrobloggen/2017/01/02/margareta-pa-p5/

 

Tuppens År

1 februari, 2017 2 kommentarer
Astrologi

Tänk att det är möjligt öppna vanlig dörr i Solna och kliva rakt in  Kina – ja, för så exotisk var min tisdagskväll.

Jag har ju aldrig riktigt fattat detta med kinesisk astrologi och hur de får till det. Så, för att bilda mig lite och stilla min nyfikenhet gick jag ikväll på ett föredrag i ämnet med fantastiska Fan Xiulan på Biyun Hälsocenter i Solna. http://www.biyun.se/fan-xiulan/

FanBara att se hennes aura var en upplevelse i sig, för hon visade sig vara en
väldigt fin människa med en stor personlighet. Hon är kinesisk läkare, Qi Gongmästare och är navet i detta fina hälsocenter. Jag som älskar akupunktur och den kinesiska tanken på hur man håller balansen i kroppen tänker att jag snarast ska boka tid hos henne för hälsoundersökning och behandling.

Det nya året

Det visade sig att kineserna har en annan syn på hur lång tid det tar att byta år. Trots att nyåret redan infallit vid nymånen så är processen inte klar! Det anses ta en hel vecka innan övergången är klar. Fan Xiulan sa att vi höll i tippen på apans svans nu..

Hon inledde med att påminna att tokiga apan är oförutsägbar och att hon redan förra året varnade för att 2016 skulle bli ett skakigt och överraskande år.

I jämförelse med Apan är Tuppen mycket stabilare och tryggare. Frågor om värderingar, moral och etik kommer i fokus nu och visst, det kan i värsta fall leda till en etisk kollaps.

Positivt är att ekonomin är stabilare än under 2014,2015 och 2016. Det blir inte fred på jorden under 2017. Vi ska inte glömma att tuppen är en fighter.. Apan och tuppen står för stridigheter men efter tuppens år då blir det verkligen lugnt på jorden.

Hunden, grisen och råttan – de är alla lugna, trogna och fredliga och erbjuder oss människor harmoni.

Om Tuppen

TuppTuppen är ståtlig, stolt och vacker med sin röda kam. Han ger ett pampigt, för att inte säga konungsligt intryck.

Han är stolt och har en mäktig hållning. Han inte det minsta diskret – tvärt om! Titta på mig säger han. Jag tål att ses på. Lyssna när jag gal!

-Jag är gryningens väktare, nu kommer en ny dag!

Men minns att Tuppen inte bara är en uppblåst typ. Han kan vara en stridstupp om det vill sig illa. Då slåss han besinningslöst för att vinna, lägger all sin kraft i det och är inte rädd att använda sina klor.

Han gör inte bara väsen av sig för att han kan. Det man lätt glömmer med tuppen det är att han är stark, vital och kan slå med vingarna och stiga mot skyn.

Om han hittar mat, gal han högt och gällt och kallar till sig alla så att de kan äta tillsammans. Kineserna säger därför att han har ett kärlekshjärta.

Ja, den ovanstående är viktig symbolik som säger en hel del av vad vi kan förvänta oss under tuppens år.

Astrologin..

ChineseZodiakJag har haft en oerhört intressant och lärorik afton. Dessvärre har jag inte kommit gåtans lösning ett dugg närmare. Eller- nu vet jag väldigt mycket mer om just Tuppens År – men inte alls mer om hur de räknar ut sina förutsägelser.

Ja, det är inte som västerländsk astrologi som följer planeterna bara. Väderstreck, element och en massa annat räknas också.

För oss västerlänningar är det ju lätt att tänka att de enbart följer Jupiters 12 års cykler men så lätt har jag kommit fram till att det verkligen inte är – även om Jupiter förstås har med det hela att göra.

Horoskop vecka 5

30 januari, 2017 18 kommentarer
Veckans Horoskop

Bridget

1 februari firas den keltiska högtiden Imbolc eller (Kyndelsmässodagen). Nu är vi exakt mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämning. Högtiden handlar om att glädjas åt att vi överlevt vintern, åt att naturen nu sakta förbereder sig för våren, att vi genom ljuset återfår våra krafter igen. Det är en eld, ljus och fertilitetshögtid där vi helgar Gudinnan och Moder Jord.

VÄDUREN

Ja, det blir minst sagt intressant att möta världen nu när vår egen härliga planet Mars är med oss i våra göranden och låtanden. Det är en ny era som startar för Väduren och du kan se fram emot en väldigt produktiv, kreativ och framgångsrik vår när det kan hända massor! Vi befinner ju oss mitt i Jupiter – Uranus oppositionen och skeendena nu kan komma att vända vårt öde för alltid. Spännande va! Men detta är ändå inte allt.. Torsdag, fredag går Månen igenom Väduren (känsligt), på lördag kommer även Venus in i tecknet – för att stanna i hela fem månader! WOW! Det är så fantastiskt att få uppleva det. Detta innebär är att vi går en välsignad tid, en nådens tid, en tid när vi får fart och fläkt (mars) och folk kommer att märka att Väduren är extra charmig, tilldragande (Venus) och vilja vara extra vänliga, kärleksfulla och ömsinta emot dig. Detta kan också vara tiden när Vädurens kärlek brinner het och kanske, kanske möter singeln en ny partner nu.

OXEN

I helgen möttes Solen och Månen i Vattumannen och en ny måncykel tog vid i ditt 10:e karriärshus. Det är en av anledningarna till att det här blir en utmanande men ack så nyttig arbetsvecka när du kommer att få massor uträttat. Den lite blaskiga energi som i mitt tycke skapat ett segt och gnälligt klimat (Mars och Venus i Fiskarna) är över nu. Många av oss drömt om att kunna speeda upp förloppet, spola förbi och komma i mål. Nåväl! Mars har redan skiftat över till handlingskraftiga Väduren och på fredag kommer även din styrare Venus efter. I Väduren uppträder inte Venus som en blyg viol så du kan känna dig lite väsensfrämmande och obekväm i den rättframma energin. Det är lika bra att du vänjer dig – för Venus blir kvar i den positionen i fem månader. Det finns lite förvirrande moment här i början av veckan – så om du kan – ligg lågt och kolla in vad motståndarlaget gör. Spelar du dina kort rätt nu så kan du på kort tid förändra din situation helt. Det är lite gambling över det hela så satsa allt – satsa kallt.

TVILLINGARNA

Din vecka börjar en aning svagt och förvirrat och under måndag och tisdag vill jag faktiskt direkt avråda dig ifrån att fatta några avgörande yrkesmässiga beslut. Jobba undan det du har framför dig – men avstå helst ifrån att agera på vad folk säger till dig. Eller alla dessa idéer och impulser som far igenom ditt vackra huvud. Mars som nyss bytt tecken över till Väduren är väldigt stark när han rör sig de första graderna i tecknet – som nu. Han är eldig och impulsiv och faktiskt det sista du behöver nu innan dimmorna ifrån Fiskarna har hunnit skingra sig – för de alldeles strax på väg. Under fredag går Venus också in i Väduren och där har du den heta energi på plats som kommer att prägla din vår. I hela fem månader blir Venus kvar där. Ja, nu undrar du bergis hur det kommer att påverka? Ja – det blir kort och gott jättebra. Äntligen händer det grejer som för dig framåt och uppåt!

 

KRÄFTAN

Intuitiva du har säkert redan känt in energiskiftet som ägt rum i helgen. Kaxiga Mars har redan hunnit in i Väduren och ditt karriärhus aktiveras nu. Under fredagen kommer vackra Venus också efter. Oh! Så då kommer du vara vild och vacker när du rusar fram, för det är snabba puckar som gäller med tävlingsinriktade, resultatorienterade Mars i Väduren. Du som är född i ett vattentecken har mått bra av den gångna månadens stellium (när många planeter samlats) i Fiskarnas tecken. Under måndag – tisdag färdas din styrare Månen igenom tecknet och stöter under sin färd ihop med både Neptunus, Kiron och Venus. Men som allt här livet har även detta ett slut så; ett helande, kärleksfullt crescendo och sedan tvärt adjö. Nymånen landade i ditt åttonde hus vilket för tankarna till djupa känslor, juridik och delade ekonomiska tillgångar. Många par behöver prata igenom er ekonomi, framtida investeringar och liknande. 

LEJONET

Helgens nymåne markerade ditt sjunde hus och under den kommande månaden kommer mycket att handla om kärlek, relationer och gemensam glädje. Du kommer osökt i rampljuset och trivs också med uppmärksamheten. Passa på att komma ut och träffa folk, kanske bjuda hem människor till middag osv. Men – för dig kära Leo, kärlekstomten med zodiakens största och varmaste hjärta är ju kärleken till din partner allt. Den lite skira (och händelselösa) känslan som hängt med nu ett tag när Mars och Venus befunnit sig i Fiskarna ändras nu igenom att de båda byter tecken och går in i eldiga Väduren och ditt 9:e hus. Mums.. det är en eldig energi som du känner dig hemma med. Det 9:onde har också en eldig, modig och äventyrlig kvalitet över sig så nu blir du lite modigare än annars. Det Leo.. är verkligen både välkommet och dags.

JUNGFRUN

Helgens nymåne pekar på ditt sjätte hus och en nystart och en push framåt med allt som har med hälsa, arbete och dagliga vanor. Men ärligt.. Är inte du zodiakens Flitiga Lisa? Behöver du verkligen en uppmaning till att jobba mer? Jag vill nog hellre be dig att höja blicken in i ditt härliga 7:e relationshus där Månen under måndag – tisdag passerar Neptunus, Kiron och Venus. Oh.. ett av dessa tillfällen då livet präglas av en finstämd sensuell energi och livet bara är underbart. Passa på att njuta av Venus närvaro för det är sista veckan hon påverkar så starkt. Det är ett energiskifte på gång igen och innan veckan är över har Venus följt efter Mars, bytt tecken till Väduren och flytta in ditt djuplodade och tillika erotiska 8:e hus.. Jungfrun! Var ska allt detta leda till? Det ser inte ut som ensamma stunder i vart fall.

VÅGEN

Jag är så glad att få meddela dig som känt dig blåst på konfekten av Jupiter och undrat var den utlovade bonusen tagit vägen följande! Det är ett så häftigt energiskifte på gång nu. Heta Mars har redan hunnit flytta in i Väduren (och kommer sålunda att stå mitt emot allt som är du i hela sex veckor. Så stimulerande och igångsättande)! På fredag kommer även din lyckliga stjärna Venus efter och kliver även hon in i ditt relationshus där hon kommer att stanna i hela fem månader (med kort avbrott dock). Åh, kan det vara så att ditt romantiska lilla hjärta vaknar till liv nu och börjar slå för en alldeles speciell person nu? Det är i alla fall vad nymånen som inföll ditt passionerade 5:e hus indikerar. Kärlek eller ej – det minsta du kan förvänta dig nå är att din kreativitet och livslust höjs markant och du får lust att skapa och uttrycka dig.

SKORPIONEN

Från dimma till klarhet skulle jag vilja döpa den här veckan till Skorpio. På måndag och tisdag vandrar mysiga Månen igenom Fiskarna. Det är så skirt, drömskt och känsligt och visst.. Här frodas kärleken men också en ovilja att möta den hårda världen där ute. Helgens nymåne som inföll i ditt fjärde hus och gör dig uppmärksam på ditt hem, din familj och dina egna inre behov. Men allt vad veckan lider kommer du bli allt mer uppmärksam på det faktum att Mars har flyttat in i Väduren och ditt 6:e hus som täcker in både hälsa, dagliga vanor och arbete. Så – mars ger dig en vänlig men bestämd knuff framåt. Det kan vara dags att rycka tag i renoveringsprojekt eller andra förbättringsåtgärder. Du behöver ta hand om dig lite extra och vara lyhörd inför kroppens behov.

SKYTTEN

Det är ett energiskifte på gång nu, Mars och Venus – zodiakens kärlekspar flyttar ut ur Fiskarna och in i eldiga Väduren och rakt in i ditt kreativa, passionerade femte hus! Wow! Det här öppnar hjärtat och hjälper dig att uttrycka dig ifrån djupet av din själ. Bästa nyheten av dem alla? Venus blir kvar i den här positionen i hela 5 månader. (Nåväl, nästan -under några få dagar backar hon tillbaka in i Fiskarna – men det är en baggis). Åh vad det här känns välkommet, för all denna eld ger dig bra energi och gott humör. Mums! Det sprider en hoppfull känsla och kanske, kanske är det nu det lossnar för dig med din flirt? Kreativitet och pengar är andra områden som Venus påverkar.  Helgens nymåne landade i ditt kommunikativa tredje hus och sätter fart på det sociala livet, planer och umgänge med alla i din närhet, vänner, släktingar frodas nu.

STENBOCKEN

Det ser ut att vara full rulle på dig nu Stenis! Helgen nymåne i ditt ekonomiska andra hus rör din ekonomi och kanske får du ett ekonomiskt uppsving vid denna tid. Det är under alla omständigheter en lämplig tid för dig att göra investeringar, lämna anbud, offerter eller söka jobb. Du blir sedd och kan komma ytterligare ett par steg uppåt och framåt. Merkurius mötte dessutom upp med Pluto och man kan ana att din hjärna har gått på högvarv här en tid. Planer, planer.. Mars som precis bytt tecken kommer under de kommande sex veckorna att stå i en utmanande kvadratur till allt som är du. Är det bra? Eh, utan att överdriva kan jag garantera att du kommer att ha fullt upp nu. Jag ser framgång runt dig!

VATTUMANNEN

Helgens nymåne som inföll i Vattumannen har nu passerat och ett nytt fräscht månvarv ligger framför dig. Att nymånen ägde rum i ditt tecken gör det hela speciellt för dig eftersom det utgör ditt personliga nyår – ett startskott och ett avstamp. Härifrån tar livet dig ut på intressanta vägar. Se fram emot en superbra och produktiv vecka med väldigt höga energier och snabba växlingar. På måndag – tisdag rör sig månen igenom ditt andra hus och genom kontakten med Neptunus och Venus finns där ett illusoriskt skimmer över det hela och är inte de bästa dagarna att göra affärer på. Du kan vara överoptimistisk och spendera mer än vad du hade tänkt. Använd hellre den ljuvliga energin till att titta djupt i din älsklings ögon.

FISKARNA

Mars har precis lämnat Fiskarna så den som har upplevt att livet varit lite skakigt får det enklare utan honom. Det är väldigt individuellt hur man regerar på Mars närvaro – det kan vara allt ifrån att känna sig lite labil, råka illa ut eller gå in i riktiga konflikter. Solen är i Vattumannen och ditt helande 12:e hus. Ditt andliga väsen är i fokus och du kommer i kontakt med det stoff som drömmar är vävda av. På måndag – tisdag rör sig Månen igenom Fiskarna och kommer på så sätt att vandra över Neptunus, Kiron och Venus. Oh, det väcker dina innersta känslor, din intuition, kärlek och empati. Det kan hjälpa dig i healingprocesser, förlåtelse och förälskelse. Det är sista veckan som Venus är kvar i ditt tecken så passa på att använda dig av hennes gudomliga influenser eftersom hon ökar din attraktionskraft.

 

På Himlavalvet Vecka 5

29 januari, 2017 11 kommentarer
Astrologi

Bilden kommer från det kinesiska nyårsfirandet i Dubai 28/1Dubai-Chinese-New-Year

Vi hade nyss en nymåne i Vattumannen och en ny måncykel har tagit vid vilket jag förstås tycker är spännande. Det är förstås en pigg och fräsch energi som möter oss på måndagsmorgon.

Under smarta Vattumannens flagg blir vi lite skarpare och förhoppningsvis också intellektuellt stimulerade. Vi kan vara observanta, politiska, samhällskritiska och vakna. Nu ges ju inga lättköpta svar och lösningar. Förhoppningsvis spirar luften av positivitet och tankar. Tänker att det kan födas intressanta diskussioner under denna tid och kanske kommer friska idéer in i politik och samhällsliv vilket sannerligen kan behövas i denna förvirrade värld vi lever i.

114353-glowing-purple-neon-icon-symbols-shapes-male-symbol3Mars nya position i Väduren ändar verkligen det känslosamma temat från Fiskarna och ersätter det med ett högt tempo och en eldig energi tar över. Nu vill vi framåt och tar sikte emot framtiden.

Inte nog med det.. Härliga Venus skiftar också tecken och jagar efter Mars in i Väduren.

Här påbörjar gudinnan en alldeles ovanligt lång vistelse i tecknet! I hela fem månader kommer hon att stanna i Väduren! Att hon stannar så länge beror på en sex veckor lång retrograd fas. Venus går retrograd regelbundet, var 18 månad ungefär men har inte gjort det just i Väduren sedan 2009 så det är ett tag sedan. Att Venus stannar såhär länge – det har nog inte hänt under min verksamma tid som astrolog. (Alltså utanför min tideräkning).

images (1)Skeendet när ALLA planeter går nu direkt dvs framåt är fortfarande pågående ända fram till den 6/2. Det här räknas av många astrologer som en ovanlig och gynnsam tid så positiv utveckling är att vänta.

Oavsett vad det än är du vill uppnå är det rätt tid att sätta igång.  Sök jobb, bli med barn, gift dig, köp hus eller företag, registrera firma.

Samtidigt har vi ju Uranus/Jupiter oppositionen också – även den en lycklig transit som kan ge oss det oväntade – tvära kast och välsignade händelser.

SOLEN I VATTUMANNEN

Solen rörs sig nu ifrån 10° – 17° i fritänkande Vattumannen och atmosfären bubblar luften av åsikter.  Diskussioner, beslut och framtid är vad som är på tapeten under Vattumannens flagg. Effektivitet, affärsmässighet är vad som gäller fram till 18/2 när vi byter tecken igen. Vi blir mer medvetna om vad som pågår runt oss och vad som verkligen är viktigt i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och de bästa lösningarna.

MÅNENS FÄRD

Månen som nyss blivit ny i Vattumannen befinner sig i Fiskarna måndag – tisdag, går in i Väduren under onsdag till fredag och avslutar veckan lite bekvämt i mysiga Oxens sfär.

MERKURIUS I STENBOCKEN
Merkurius är nu sedan några dagar tillbaka ute ur det vi kallar skuggzonen och rör obehindrat framåt 18° – 27°31 igenom tecknet. Nu är han alldeles extra effektiv, affärsmässigt och snabb.

VENUS I FISKARNA

Oh, nu är det sista veckan som Venus kärlekens och de sköna konsternas planet befinner sig i Fiskarna. Men inte kan hon stanna ensam här utan sin darling Mars. Hon jagar efter honom in i Väduren på fredag.

MARS I VÄDUREN

Nyss har Mars skiftat tecken och kommer nu att spendera de kommande sex veckorna i sitt eget tecken Väduren. Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.

JUPITER I VÅGEN

Jupiter är den stora läraren sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att utvecklas och tänka nytt och bättre. Han är 23° i Vågen nu. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder i någonting. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer, ett superflöde skapas och medvetandehöjning äger rum Jupiters farvatten. Under de 13 månader som Jupiter jobbar under Vågens flagg kan vi förvänta oss tillväxt och expansion på en rad områden. Politik, affärsliv och välfärd främjas. Jupiter befinner sig nu i opposition till Uranus och detta är en underbar position.
SATURNUS I SKYTTEN
Saturnus som bra länge nu kastat sin stränga skugga över mänskligheten kommer även denna vecka att hålla oss på halster. Ingenting går lätt eller enkelt när Saturnus är med i bilden. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 24° – 25° under veckan.

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:
Jag fick nyligen kritik av en läsare som anser att mina kommentarer ang dessa tre planeter är orealistiska och icke trovärdiga eftersom planeterna rör sig så sakta (tror jag hon menade). Jag vill inte driva en politisk blogg för jag vet att ni läsare är här för att läsa om astrologi. Men dessa långsamma planeters position har enorm betydelse för den enskilda människan och även i det stora världspolitiska skeendena.

Nå.. Den maktkamp som pågått framför våra ögon sedan 2008 – ännu tydligare från 2010 –  spelet om pengarna, oljetillgångarna, Putin och Trump, terrorister, fascister, populister och djävulskap – det är vad dessa positioner handlar om nu.  När någon av de snabba planeterna bildar aspekter här ”tjongar” det igång stora världshändelser. Detta är ur min synvinkel av yttersta intresse att studera. Naturligtvis är det horoskopet som ger helheten – men min tanke här är att beskriva det ni ser.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 21° i Väduren och går direkt och är på väg emot framtiden igen!  Uranus och Jupiter är fortfarande i opposition till varandra vilket är underbart.

Neptunus: Efter att ha stått stilla verkligt länge rör sig Neptunus, den andliga, mjuka, känsliga, intuitiva, illusionernas gudinna ett steg framåt och är nu 10°48 i Fiskarna. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

Pluto:  Pluto rör sig med full fart framåt och når nu 18° i Stenbocken.  Underjordens härskare drar fram de mörkaste sidorna hos oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter och han är förknippad med de stora underliggande strömningar som rör sig kollektivt hos oss människor.

KIRON – den sårade helaren befinner sig nu 22°00 i Fiskarna.

Kiron och Fiskarnas tecken har en hel del gemensamt. För bägge spelar smärtan och lidandet en central roll i deras liv.  Fiskarna kanske anser att självuppoffring  är ädelt och ser det som en väl att förkorta karmat.  Kiron däremot är traumatiserad. Han har så hemska erfarenheter bakom sig att lidandet är oundvikligt. Med Kiron i Fiskarna kommer vi alla att behöva vända blicken inåt och se vad det är som smärtar just dig och vad du behöver heala inom dig.

Månens Noder befinner sig 3° i Jungfrun/ Fiskarna nu. Den norra nodens position i fördelsehoroskopet handlar om själens strävan under den här livstiden. Det själen vill att vi ska uppnå under inkarnationen. Kolla stjärntecken och husplacering.

Den södra nodens position visar det vi kommer in i detta liv med på ont och på gott. Det är lätt för oss att halka tillbaka till detta eftersom det är det själen kan och känner till utan och innan. Kolla stjärntecken och husplacering.